23.10.2014. HS: Nokialta miljoonia saanut pomo nyt varaton – syö Lidlin pakastekalaa koko viikon


 Niin kauan kun juostiin kiinni sitä, joka oli edellä ja ykkönen, henki oli hyvä, Nokian ex-pomo Annu Palmu sanoi Hesarille. Niin kauan kun juostiin kiinni sitä, joka oli edellä ja ykkönen, henki oli hyvä, Nokian ex-pomo Annu Palmu sanoi Hesarille.Photographer: Kaarina Salmi
Julkaistu: 23.10.2014 9:22

Entinen Nokia-pomo ja optiomiljonääri kertoo Helsingin Sanomissa, mikä oli hänen mielestään suurin virhe.
Entinen Nokian lakiasiainjohtaja, ”muutaman miljoonan” optioilla äkkirikastunut Annu Palmu, 55, kritisoi voimakkaasti Helsingin Sanomissa optiojärjestelmän vaikutusta yhtiöön. Kun optiot laukesivat johdolle ja keskijohdolle yhdessä yössä 1999, mikään ei ollut enää ennallaan.

– Optioilla pyrittiin hyvään, mutta ei voitu kuvitellakaan, että optioista tulisivat sellaiset miljoonaosingot kuin niistä tuli. Se särki yhteishengen: duunarit eivät olleet enää samaa porukkaa kuin pomot", Palmu sanoo.

Yhä raskaammaksi työnsä kokenut Palmu jäi vuonna 2005 pois Nokialta. Hän perusti oman hoitolayrityksen, joka meni konkurssiin viime vuonna.

Entinen miljonääri on nyt varaton, työtön ja nollapisteessä.

Hän kertoo lehdelle ostavansa Lidlistä pakastekalan ja tekevänsä siitä viikon ateriat. Hän lämmittää talonsa klapeilla, koska se maksaa vähemmän kuin sähkölämmitys.

– Ei rikastuminen eikä köyhtyminen tehnyt minusta sen parempaa ihmistä, hän sanoo.
IS

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI