17.10.2014 Yrittäjä haluaa auttaa vähävaraisia – vain pari perhettä tarttunut tarjoukseen HYVÄNTEKIJÄ


Myyrmäen ja Tikkurilan keilahallin toinen omistaja Eero Romppanen tarjoaa keilahallien vajaakäyttöaikoina ilmaista keilausta vähävaraisille perheille. Kävijöitä on toistaiseksi ollut vain muutama. Päivi Tuovinen
Seniorit keilaavat alennushinnoilla ja vähävaraiset perheet pääsevät kaatamaan keiloja jopa ilmaiseksi Tikkurilan ja Myyrmäen halleissa. Martti Pulkkinen lähetti keilapallon radalle Myyrmäessä. Päivi Tuovinen

HARRASTUS Taantuma näkyy myös keilahalleissa. Yrittäjä päätti hyödyntää hiljaisempaa aikaa ja tarjota perheille ilmaista keilausta arkipäivisin.
Vantaalla Tikkurilan ja Myyrmäen keilahalleissa vähävaraiset perheet pääsevät keilaamaan ilmaiseksi kello 10–17.

Koko perheen maksuttoman keilaretken saa, kun hakee Vantaan kaupungin sosiaalitoimesta tai seurakuntien diakoniatyöltä halliin annettavan keilalapun.

Vähävaraisten maksuton keilaus alkoi keväällä 2013, mutta tähän mennessä vain pari perhettä on hyödyntänyt tarjouksen Tikkurilassa.

– Onhan se hämmästyttänyt aika paljon, että kävijöitä ei ole tullut, myöntää Eero Romppanen , joka omistaa Tikkurilan ja Myyrmäen hallit yhdessä puolisonsa Maarit Tykän kanssa.

Romppanen sekä hallien myynnistä ja markkinoinnista vastaava Heikki Kuismin pohtivat syitä vaisuun menestykseen. Ehkä tieto mahdollisuudesta ei ole tavoittanut halukkaita.

Vähävaraisia perheitä haluttiin lähestyä sosiaalitoimen ja kirkon kautta. He tuntevat apua tarvitsevat ihmiset.

– Me emme voi kysellä ihmisiltä, että oletteko vähävaraisia, Kuismin sanoo.

Ilmaista keilailumahdollisuutta päätettiin alkaa tarjota perheille, kun halleissa mietittiin, miten hiljaisimpiin aikoihin, iltapäivän alkutunteihin, saataisiin lisää kävijöitä. Kiinteät kulut on joka tapauksessa maksettava, vaikka hallissa ei olisi yhtään keilaajaa.

– Jos täällä käy ihmisiä ilmaiseksi, siinä kuluu vähän enemmän sähköä ja koneet kuluvat vähäsen. Mutta voimme tehdä jotakin hyvää, Romppanen selittää.

Hän tykkää ajatuksesta, että perheet, joilla on raha tiukalla, voivat käydä keilaamassa ja tehdä jotain kivaa yhdessä.

Keilausmahdollisuus on pyyteetön kädenojennus niukkuudessa eläville perheille, eikä yrittäjä kuvittele saavansa sille mitään vastinetta.

Tikkurilan ja Myyrmäen hallit tarjoavat ilmaisen keilailukokeilun myös kaikille esikoululaisryhmille. Sen verran käyntiä hyödynnetään markkinoinnissa, että lasten mukaan laitetaan esite siitä, miten syntymäpäiväjuhlat voi järjestää keilahallissa.

Satunnaiset kävijät ovat vähentyneet selvästi.”
Esikoululaisten keilakerrat saivat alkunsa syksyllä 2012, kun päiväkodit etsivät retkikohteita. Eskarilaiset ovatkin käyttäneet aktiivisesti hyväkseen ilmaista keilausmahdollisuutta.
Talouden taantuma heijastuu myös keilahalleihin. Kuismin kertoo, että kaksi hallia on lopettanut Espoossa ja monissa muissa mietitään tulevaisuutta.

– Satunnaiset kävijät ovat vähentyneet selvästi, koska ihmiset säästävät. Mutta viihdekeilauksessa tai harrastajien määrässä taantuma ei näy yhtä suurena pudotuksena, Romppanen arvioi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI