17.10.2014 MITEN MÄÄRITTÄÄ SE , MIKÄ KENELLEKIN RIITTÄÄ ELÄMISEEN

Mikä riittää toiselle elämiseen, on toiselle liian vähän, tai liian paljon.
Siihen syyllistyin tänään, että suivaannuin tuosta yksinhuoltaja äidin kirjoituksesta, että hän ja hänen tyttärensä joutuu katsomaan kilohintoja yms. että pärjää. Mutta, toisaalla kertoi myös, että kerran vuodessa käyvät laivalla, syömässä seisovastapöydästä.

Niin, kuinkahan monta ihmistä miettii samaa kuin minä, että ei ole yksinkään koskaan rahaa lähteä edes naapuri kaupunkiin syömään ulos, muuta kuin tietyn ravintolaketjun "hampurilaiselle" 1 € kpl. Jollakin voi olla niinkin, ettei edes tuohon ole varaa.

Sitä tässä kanssa pohtinut , että perusturvassa on perusosa yksinäiselle on eri kuin ulosotossa, perusturva kulkee 200e jälkijunassa. Ehkä pitäisi puuttua tähän asiaan.
Meinaan sitä, jos ihminen on ulosotossa, ja siellä käytetään tätä suojaosuutta, niin onhan se väärin, että perusturva heikentää asiakkaan taloutta . 677, 70 €  ulosotossa ja velkasaneerauksessa ja  perusturvassa 480,20 €.

Oliskin niin, että lakimuutos tulisi ja nuo kaksi yhdisettäisiin. Koska, kyllä Suomessa on kaikki noussut, niin ruoka kuin hygieniatuotteet kuin myös vaatteet ja kengät. Perusturva on vuosi laahannut näissä asioissa jäljessä.

Ainakin niitten suojaosuutta pitäisi harkiten katsoa, jotka ovat perusturva ja ulosoton asiakkaita.
Eikä, kuten minun tapauksessa vedetä taloutta kireelle, juuri sillä perusteella, ettei mahdollisteta mun maksaa pankkilainaa ulosottovelkojen kanssa samaan aikaan.

No, olen minä tietty tähän tilanteeseen itseni ajanut, ei auta murehtia ja surra.
mutta, taidan kumminkin jättää sosiaaliasiamiehelle soittopyynnön ja kysellä tarkemmin minun oikeuksista, oliskos kumminkin joku porsaanreikä.

Tietty täytyy antaa myös palautetta tuosta toisesta lehtijutusta. Tuollaisia ihmisiä pitäisi olla joka kaupungissa, ilmaisia elämyskokemuksia heille keillä ei ole varaa edes yhdessä harrastaa mitään, onhan osa harrastuksia ilmaisia, mutta jotain uutta kun saa kokea, antaa arkeen kummasti potkua.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI