3.3.2013 LIIANKO HELPPOO


Pikavipeistä on tullut puutteessa elävien vähävaraisten ihmisten viimekäden sosiaaliturva. Se on viimeinen oljenkorsi, kun pitää hankkia ruokaa. Se on jännä, että tuo vippi on helpompi ottaa ja saada  kuin, sossusta toimeentulotukea, niinvippeihin ei tarvii selvitellä tulojaan ja menojaan. Ehkä tuokin voi olla yksi syy vippien ottoon, ollaan niin kyllästytty byrokratiaan ja paperien täyttöön.
Ja kun sitä rahaa tarvitaan, otetaan sieltä mistä helpolla saa.
 En itse lähtisi tuohon, mutta näin olen tehny ennen, tehdäänkö näistä puutteessa elävistä ihmisistä , ns. uhreja. Monikos rikas menee ja ottaa pikavipippejä ?? Niin niistä ei ole tietoja, puhutaav vaan meistä vähävaraisista.

Tämä pitää totta, harva meistä ottaa lainaa , jos kaikki asiat ovat kohdalleen.
No on tietty ihmisiä kun matkakuume tulee ja päästävä on reissuun , turvautuu pikavippiin, jos ei Visaa voi enään vinguttaa tai sitä ei ole. Tämä on suuri pulma meidän yhteiskunnassa.

Itsekin tämän kokeneena, en kyllä ottanut lainaa matkusteluun vaan entisten lainojen ja laskujen maksuun. Toisilla on ystäviä ja sukulaisia, jotka voivat auttaa em. tilanteessa. Yleensä ennen kuin kerkiää mennä ulosottoon, käräjäoikeudessa ei vielä sitä ulosottokulua.

Ajattelin eilen selvitellä tuota pikavippien taustaa, kuka perintää hoitaa ja mistä tulee kulut.
Kuka perii, kuka omistaa , kytkökset.

Tätä blogii aloin kirjoittamaan sen takia, kun oma pää ei meinaa kestää sitä , kun asiat  vaan pyörii mielessä. On ollut itsesyytöksiä ja ulkopuolista painostusta. Mutta hyvin tämä antaa mulle voimaa. Ja jäähän tästä muisto , millaista on ollut joskus, kun toivottavasti asiat menneet parempaan suuntaan  tulevaisuudessa.

Tänään tällainen pieni iisi teksti, ettei heti aloiteta tuleva viikko liian raskaasti.
Jokaiselle suuri jaksu hali.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI