10.3.2013 KOKO KUVA

Uusi viikko aloitetaan pienellä neuvomisella, mä paraskin sitä tekemään, mutta virheestähän voi jotain uutta oppia. Lukemalla tämäkin asia selvisi, ja kyllähän sen järjenkin pitäisi tällainen asia tajuta. Koskee ennen kaikkea vanhempia ihmisiä, mutta ei tämä neuvo ole nuoremmillekaan pahasta.

Uutta velkaa ei kannata, eikä saisi ottaakaan eläkeaikaa edeltävinä vuosina. Luottokorttivelat yms kannattaa hoitaa pois . Ei ole pienestä eläkkeestä kiva maksella ulosotto velkaa, loppuun asti, Jos vielä takauksiakin, niin jäävät sitten perillisille maksuksi. Olisi kiva , että jäisi eläkeikäiselle pikkasen rahaa vaikka matkusteluun, mieluimmin kuin velkoihin.
Itse yritän maksella nuo velkani, pois ennen eläkeikää ja näin kun summailen voipi onnistuakkin.

Ja kun saan tuon pankkivelkani noin viiden vuoden kuluttua maksettua, punnitaan uudelleen tilannetta, ellei se sitten muutu, kun tuloni tasaantuvat ja käännyn uudelleen Velkaneuvojan puoleen.
Useasti täsmennetään tätä kaikissa kirjoituksissa: Pitää olla selvä ja tärkeä asia, ettei velkaa ole otettu ilman aikomusta maksaa sitä takaisin. Velkajärjestelyissä ainakin korostettu asia.

Jos et kuntasi velkaneuvontaan saa aikaa, kun sinne soitat käänny Takuu-Säätiön maksuttoman puhelimen puoleen ( 0800 98009), sieltä saat ensikäden tietoa, ja apua, ettet jäisi yksin ongelmasi kanssa.

Huolestuttavaa on myös, kuinka me vanhemmat rahoitamme lapsiamme, kotoa pois muuttaneitten taloutta.
Kyllä voidaan, mutta siinäkin järki käteen, ei liialla rahalla, opetetaan lapsiamme kaikkea ei tarvitse saada heti, voidaan odottaa niin kauan, kuin seuraava tili tulee. Ei se ole tarpeellista hankintaa, jos sitä ilmankin on tähän saakka pärjännyt.  Ja kannattaa pikkasen yrittää pistää sukan varteen.

Luin tuossa uuden vertauksen. Rahapula ja velkakierre on kuin laihdutuskuuri ylipainoiselle, ei tulokset heti näy, vaan pitkän ajan kuluttua, ja siitä löytyy balanssi, menojen ja tulojen kanssa. Samoin kilojen kanssa.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI