7. - 8.3.2013 ET HUOMAA

Niin, monesti emme huomaa läheisiemme hätää, ennen kuin se on valitettavasti liian myöhäistä.
Lehdissä useasti, kuinka sattunut sitä ja tätä ja tapahtunut niin tai näin, monesti näissä taustalla, huonot perhesuhteet, työttömyys yms. ja rahattomuus. Hätä keinot keksii, eikös tämä pikavippikin ole yksi hätä keino , mieluimmin se kuin joku rikollinen toiminta. Jaa, no ei ihan yksi yhteen vertaus, mutta aikalailla varmasti miettii erilaisia keinoja, miten saisi tilanteen korjattua, pankin ryöstäminen varmaan kanssa monelle tullut yhtenä vaihtoehtona.

Kun ei ole ketään keltä saada lainaksi tai pankilta ei tule apua, on ainoa keino tuo pikavippaaminen, jos luottotiedot kunnossa, mutta jos ei, ei ole keinoja muuta kuin antaa mennä kun on alamäki vaan....lauletaan laulussakin, eli ulosottoon.

Torstaina tuli ulosotosta ennakko ulosmittauspäätös, ja samassa kirjeessä ilmoitus ulosmittauksesta, näiden kahden kirjeen summien ero oli  -12,02€ . No alku se on toikin lyhennys. Piti kyllä olla pikkasen isompi summa.

Ja olihan  Iltapäivälehden lööpissä ilmoitus, että moni jättää lääkkeensä hakematta kun ei ole rahaa.
Kyllä minun käsitykseni mukaan sosiaalitoimistosta saisi apua tuohon lääkkeitten hakuun, maksusitoumuksen apteekkiin. Aivan samanlailla kuin hammaslääkärillä käynteihin, osittain. Entäs SRK, onhan niilläkin apukeinonsa. On vaan jaksettava hakea tukea noihin, monelle sekin voi olla ylivoimaisen vaikeata, ja jää sillä lääkkeet hakematta.
On hyvä pitää kumminkin itsestään, jonkinlaisesti huolta, nousta sieltä sängyn pohjalta, suunnattava ulos, ja ajateltava ELOSSA.

Otettava ainakin yksi päivä viikossa, jolloin päättää että ei murehdi laskuja, murheita niitten maksamisesta
ja myös kaikesta muustakin, nollattava aivot yms. Eihän ne asiat minnekään häviä tai katoa, mutta on armollisempi itselle, ja tervehdyttävää, olla ihan aivot narikassa.

Vaikka hakee sieltä EU-ruokaavustusta ja iskeä kädet pullataikinaan. Ah , mikä ihanuus tuore pulla ja kaffit.
Ja vielä: Kaikille ihanaa aurinkoista viikonloppua.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI