5.3.2013 YLE : Pikavippiongelma on ruuhkauttanut pahoin monet käräjäoikeudet, kertoo Yle.


YLE : Pikavippiongelma on ruuhkauttanut pahoin monet käräjäoikeudet, kertoo Yle.
Selvityksen mukaan käräjäoikeuksien riidattomista velkomusasioista jo yli puolet on pikavippitapauksia. Joissakin käräjäoikeuksissa olisi tarvetta lisävoimille pelkästään pikavippitapausten takia.

Esimerkiksi Oulun käräjäoikeudessa käsiteltiin viime vuonna yli 22 000 velkomusasiaa, joista 70–80 prosenttia liittyi laamannin mukaan pikavippeihin. Pikavippitapaukset ovat ruuhkauttaneet myös Pohjois-Karjalan ja Satakunnan käräjäoikeudet.

– Mikäli pikavippiasioiden määrä kasvaa edelleen, niin sitten sillä on vaikutusta jo muiden juttujen käsittelyaikatauluun, kertoo Satakunnan käräjäoikeuden laamanni Martti Juntikka Ylelle.

Pikavippiongelmat kasvattavat myös velkaneuvonnan jonoja.
STT

Hippe:

Ne jotka näiden pikavippien kanssa saavat itsensä ongelmiin saisivat taloutensa kuralle vaikka pikavippejä ei olisikaan eli toimialan syyttäminen on ihan turhaa.
Holtittomille sellainen pikku ajatusvinkki; jos minulla ei nyt ole 300 euroa, mistä minulla olisi se 300e korkojen kera ensikuussa! Eletään tulojen mukaan ja säästetään vaikka ajan kanssa se 300e.

Uskomaton:
Miten tyhmä ihmisen pitää olla, että maksaa satasen lainasta 20 euroa korkoja? Ottakaa pankista tilillenne limiitti, korkoja menee muutamia kymmeniä senttejä kuussa vaikka olisi 500 euroa tili miinuksella, jos on siis ihan pakko joskus "vipata". Pikavippiongelmaisilta pitäisi lisäksi kieltää velkaneuvonnan käyttö, täysin järjetöntä resurssien tuhlaamista vain ja ainoastaan siksi että oma rahankäyttötaito on syvältä. Naurettavaa.

Jonne:

#Pikavipit kieltoon, suoraa ryöstämistä!#
Mistä näitä hölmöjä riittää?Eihän niitä pikavippejä ole PAKKO ottaa.Jokainen on oman onnensa seppä ja maksakoon itse korkoineen sen minkä on velkaa ottanut.Kaikki muu on kommunismia.Suomessa sosiaaliturva takaa ruuan ja katon pään päälle.Ei pidä kuluttaa, jos ei ole varaa tai sitten pitää harrastaa etukäteissäästämistä.Uusavuton heikompi aines on haitaksi jo niillekin jotka osaavat talouttaan hoitaa!

Jonne:


#Hipelle, oletko koskaan ollut tilanteessa ettei sinulla ole pennin penniä, hirveä nälkä ei läheisiä taikka minkäänlaista tukiverkostoa. Töitä ei tältä alalta tipu helpolla, dyykkaaminen alkaa tuntua jo elämän suolalta, koska muuten ei ruokaa saa mahaan. Tässäkö vaiheessa et ottaisi 50e pikavippiä? Kyllä se aikapaljon houkuttaa. Ja elämä jatkuu masu täynä mutta seuraava ongelma onkin että pitäisi jostain saada se 50e. Itse velkaannuin tämän asian takia. En saa mitään tukia, koska en halua hakea kouluun ja hylkäsin työkkäristä saamani työtarjouksen, joka oli eri alalta. "keräilyrahojen" myyjä 8e tuntipalkalla ilman provisiota, hylkäsin tämän tarjouksen koska ei tyhmäkään väännä itsestään rusinaa myymällä sontaa alipalkattuna. JOS joku tarjoaa minulle töitä alaltani, web developer tjtn paikkaa, ja kelpaan kyytiin niin heti menen tekemään vaikka 24/7. Täälä maailmassa ei vaan kovin helposti pääse tekemään sitä mitä haluaa, itse en todellakaan tee työtä joka ei miellytä 8h päivässä.#

Jokainen on oman onnensa seppä.Toivottavasti en sosiaaliturvan muodossa joudu rahoittamaan elämääsi joka perustuu epärealistisiin haihatteluihin.Kuinka moni tässä maailmassa saa tehdä juuri sitä mitä "haluaa"?Voi luoja mitä höpötystä.



Susuliini:
Muutamia esimerkkejä, kuinkä meitä ymmärretään, en mitenkään puolusta.
Mutta olisikohan jo hallituksen puututtava näihin !!!



Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI