lauantai 9. helmikuuta 2013

9.2.2013. PUOLESTA

Riittääkö korko katto pikavipeille ?
No, ei.
Kiellettävä kokonaan. Ainakin itse olen sitä mieltä nykyisin. Olisinko ollut pari vuotta sitten, en ehkä.
Ihmiset paasaa ja saarnaa ettei niitä pitäisi ottaa.  Mutta mitä kukaan on toiselle sanomaan , ettei niin voi tehdä. Jos tilanne mennyt niin huonoon jamaan, ettei pysty ruokaa saati laskuja maksamaan, ei saa avustusta mistään, tai ei ymmärrä hakea sitä. Toi on niin helppoo rahaa, liiankin helppoo ja en varmasti ole ainut tämänkään ikäinen vanhempi ihminen jolla, homma karannut käsistä.

Televisiosta tuli muutamia aikoja sitten ohjelma, jossa kerrottiin muutamia tarinoita. Ymmärrän jos perheellinen ottaa pikavippejä elämiseen ja silleen, mutta en sitä että yksinäinen hyvä tuloinen , pönkittää itsetuntoa ostelemalla pikavipeillä ylellisyys tavaroita.

Taas mennyt muutama päivä tässä välissä, että on tullut kirjeitä joka päivä jostain, uhataan, peritään ja ulosotetaan. Sitähän tämä mun elämä on. Olen itse itseni tähän ajanut, turha tässä valittaa. Monikohan on Suomessa samassa tilanteessa.

Ajattelin aluksi, että en tälläistä blogia perusta, mutta jokin ajaa mua kirjoittamaan, ehkä joku tosissaan saisi tästä kiinni, ja ymmärtäisi, millaista painajaista tällainen on, ahdistavaa. Itse juttelen tästä siellä, srk:ssa ja terveyskeskuksessa, ystäville en hirveästi kerro, muutamille harvoille.

Se katse kun kerron, epäusko, myötä häpeä ja kauhistus. Miksi ? Niin, kumpa tietäisin vastauksen.

Olisihan se mukavaa olla lainoja ilman, mutta olisinko sen kummosempi ihminen, ja tällä kokemuksella, oppia läksy ja sisäistää se myös. Kiikkustuolissa voisi olla ilman lainaa. Nauttia elämän ehtoo puolesta.