3.2.2013. MERKITYKSET MUUTTUU

En yhtään sen enempään , kuin vähempääkään halua tilannettani nostaa "kartalle".
Tiedän , että Suomessa on aikaisen monta samanlaisia tapauksia , kuin minä. 
Mutta, sitä tässä ajan takaa, miten hövelisti noita pikavippejä ja muitakin lainoja annetaan.
Txt tai varmennus pankin kautta ja rahat tilille, siis jos on luottotiedot kunnossa. 
Aikaisemmin oli firmoja mistä sai noita vippejä luottotiedottomatkin. Nyt vuonna 2013 tälläinen mahdollisuus poistunut.  Mutta ainahan hätä keinot keksii.

Tuumailin tuossa jokin aika sitten, kun tuli noitten "Suomen Eliitin" palkoista, lehdissä tietoa.
Perustaisivat rahaston jonne ylimääräiset palkat/korotukset laittaisivat, jos eivät halua korotusta, tai on muuten jäänyt sukan varteen , ja auttaisivat näitä/meitä, joilla ei oikein mene hyvin.   Moni elää pienillä tuloillaan , saattavat joutua hakemaan ruoka-avustusta seurakunnilta, EU-ruokaa ja ehkä perusturvasta ruoka kuponkeja, rahat eivät riitä edes välttämättömään, esim.pyysin avustusta talvi vaatteisiin, eivät anna, sanovat : hae kirpputorilta, no , eikö olisi kivaa joskus saada uuttakin.  Itselläni oli tuossa viikko kun ei ollut kuin 3€ rahaa. 
Onneksi pakkasessa marjoja ja, muutenkin osaan kikkailua ruuan kanssa.

Asunnottomat, työttömät, velkakierteessä olevat ja nuoret , joiden elämä mennyt pilalle(syrjäytyneet). 
En tarkoita että kaikkia autettaisiin, monihan ei viitsi tehdä paperi hommia tai hakemuksia, vaatisi kumminkin pikkasen , jotain että rahaa tulisi. Työttömätkin , jotka ovat velkakierteessä, ovat aikaisen jumissa tilanteessa. Eli , kun rassaa rahat, rassaa myös koko elämä. Kun raha asiat olisi kunnossa, voitaisiin aloittaa henkilön auttaminen työelämään, siellä on potentiaali varmasti piilossa.

Moni varmaan jää kotiinsa tuon taakan kanssa, tai sitten aktiivisesti yrittävät löytää jotain työtä, tai askaretta, avustus toimintaan ehkä ajautuvat. Onhan se aika ollut minullakin kotona, mutta kyllä itse tykkään käydä "juttelu" tuokioista srk:ssa ja terveyskeskuksessa, kumminkin antavat  mietittävää päivään. Ja kyllä monella muulla voi olla vielä kurjempaa, kuin minulla.  Itsekkin lupauduin leipomaan pullaa srk:lle. Hyvä hyvällä palkitaan. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI