11.2.2013. SANOINKO SEN ÄÄNEEN

Luin tuossa terveyden huollon pulmasta. Juu todella iso pulma onkin, on yksityistä lääkäriasemaa ja terveyskeskusta. Mutta ketä käyttävät ja mitä ? Luulisi että kaikki kaikkea, mutta ei , ei niin ole todellakaan.

Tässäkin asiassa on rahalla suuri merkitys. Jos olet kipeä ja tulosi hyvät menet yksityisvastaanotolle ja homma pyörii siitä eteenpäin aika sen nopeasti, saatat jo olla samana päivänä leikkauspöydällä jos tarve sitä vaatii.

Mutta jos olet ihan tavis, menet terveyskeskukseen jonotat  ja jonotat, hyvässä tapauksessa jonotat ensin puhelimessa monta tuntia ja saat vastauksen soita huomenna uudelleen, mutta tuo on jo toinen asia, Palataan siihen kun pääset vastaanotolle, lääkäri kirjoittaa lähetteen, joudut odottamaan 3-6 kk ja pääset näyttäytymään, mutta leikkaus saattaa venyä vuodenkin päähän.

Itselläni on työterveyshuolto, lääkäri jutut sujuu hyvin ja ilmaista, onneksi. Mutta hammaslääkäri on terveyskeskuksessa ja sieltä sitten kuten viime vuonna saa laskun joka kerrasta, ja menee perintään saman tein, ilman ennakko ilmoitusta, jos et kerkiä sopia eräpäivänmuutosta. Ne terveyskeskuksen ja hammaslääkärin palvelut olisi kanssa hyvä hoitaa, jos joutuu samaan tilanteeseen kuin minä.

Ja muutamat muut laskut kanssa kannattaa maksaa ajoissa, vuokra, jotta saat pidettyä asunnon, jos joudut asunnottomaksi, saat yhden taakan lisäksesi. Sähkölasku kannattaa maksaa, jos sähkölämmitys, että tupa pysyy lämpimänä, ja saa kokkailtua, ja ennen kaikkea pystyy nettiä käyttämään, erilaisiin toimintoihin, blogiin, twitteriin, naamakirjaan yms. ja puhelinlasku, saat soiteltua perintäfirmoihin.

Löysin Marttojen sivulta testin, talouden kunnosta.

http://www.martat.fi/rahat/taloustesti/

Jos jollekkin, taloutensa kanssa taistelijalle olisi apua tästä .



Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI