torstai 14. helmikuuta 2013

14.2.2013. VIHAMIEHET

Tuntuu tosiaankin, kuin olisi tehnyt isonkin rikoksen, kun antaa noitten pikavippien mennä ulosottoon.
No, en itse tuntenut tuosta niin suurta häpeää, kamalampi kokemus oli menettää luottotiedot. Ihan, kun rikollinen. Tuomiona monta vuotta maksuvankeutta.

Luottotiedot on melkein kuin sukupuolitauti, tarttuu vaan, jos pistää itsenä liikaa"suojaamattomaan"  likoon.
Ihminen joutuu luopumaan paljosta, uuden opettelu lisää ahdistusta, selviintyminen on pitkä kestosta. Raha mikä tulee, menee kaikki laskuihin, joutuu etsimään tukea muualta.

Seurakunnat antavat neuvontaa, ja itse olen erittäin tyytyväinen , kun saan siellä käydä ja auttavat minua. Jos joku nyt pelästyi, että uskonto "yök", ei se ole edellytys , että uskoo, voi muistakin asioista puhua. Tänään puhuttiin opiskelusta, ja elämästä yleensä ja rukoilemisesta. Diakonissa toimistoon mars. Ette pety.

Terveyskeskuksessa, saa enemmän juttelua ja ohjausta lääkärin luokse, jos tarvetta. Siellä saa antaa tulla paatoksen, ja kettumaiset ajatukset. Itse juttelimme eilen asioista maan ja taivaan väliltä. Ei ainakaan kannata pelätä mennä noihin, koska kummastakin saa apua omalla tavallaan.

Ja Elämän eväät on yhdistys jolla kanssa avittamista, kun ruokaa ei ole. Joissakin paikoissa, niillä on ilmainen lounas tai aamupala. Ja kassillinen ruokaa mukaan.

Ja itselläni oli joskus aika, kun en avannut kirjeitä vaan säilöin ne. Mutta, kun perusturvassa sanoivat, että voit tulla tänne kerran  viikossa aukomaan kirjeitä, jos liian ahdistavaa yksin availla. Niin loppu avaamattomuus siihen. Nyt availen kirjeitä. Ja käräjäoikeuden ja ulosoton papereitten availu, ööööööhm lopullista.
Summat hurjia. Mutta ei valitus auta. Soitan huomenna ja sovin summaa. Mitä kuukaudessa lyhennän.

Eilen soitin Velkaneuvojalle, ei oikein osannut sanoa mitään uutta, mitä en olisi jo tiennyt. Eli ei kannata sopia velkojille erikseen maksuja, koska ei tulot niin suuria nyt kun olen sairaslomalla.
Sanoi, että kun tuloni niin pienet eivät voi ottaa ihan sitä 1/3 osaa, vaan sovitellaan varmaankin joku summa.
No, sen näkee huomenna.