16.2.2013 Inhimillinen vieras "Pariskunnalle 9100€/kk käteen: "Ei näillä tuloilla rahassa piehtaroida"


 Pariskunnalle 9100€/kk käteen: "Ei näillä tuloilla rahassa piehtaroida"


Hei haloo, kyllä kaikilta menee veroa, ja joutuvat sen maksamaan mukisematta. 
Mua niin pistää vihaksi tuollainen kirjoittelu lehdissä. No onhan toi tietty hienompaa kirjoittaa noin, kuin että  X :lie jää verojen jälkeen 1200€ , kyllä tällä rahalla selviin tämän kuukauden vaikka ruokaan meneekin 100 €, haen EU ruokaa, ja srk:lta ruokakuponkeja. 

"Tällä rahalla matkustamme ulkomaille pari kolme kertaa vuodessa ja teemme meidän vanhempien vaatehankinnat, kodin uudet huonekalut ja muut sellaiset. Mitä tahansa isompaa haluamme, on mentävä nöyränä pankkiin hakemaan lisälainaa, mies kertoo."

Aivan , mennään pankkiin pyytämään nöyränä lainaa, isompiin hankintoihin. No, minä en voi mennä nöyränä  pyytämään tuolta pankilta mitään, enneminkin sosiaalitoimistosta, jos sieltäkään saa apua .
Senkin toiminta muuttunut, sitten 10 vuoden aikana. Tiukennettu säädöksiä. Juu pyysin viimeksi, kun kävin ruokakuponkeja, eivät antaneet, eivät nähneet aihetta , kun tilillä oli ollut kuitenkin rahaa, ja ylijäämäinen kuukausi. 

Juu minä käyn kaksi kolme kertaa vuodessa lähi kaupungeissa piipahtamassa, tapaamassa ystäviä, jos on junalippuun tai linja-autoon rahaa. Muuten vaan fillarilla, sinne tänne, ja jalat toimii, että silleen ihan mukavasti mulla menee. 


Niinhän sitä sanotaan, että ei voi omistaa, sellaista mitä ei ole. 

Sitten asiaan. Miksi jokin Harrin perheen kaltainen nurisee siitä, että käteen ei verojen jälkeen jää kuin 9100e/kk? Suomessa rikastuminen on erittäin vaikeaa, koska valtio pitää huolen siitä, että huomattava summa rahaa kerätään pois (lähes puolet). Näillä varoilla rahoitetaan kaiken järkevän lisäksi mm. niiden suomalaisten arki, jotka eivät työelämään ole astuneet tai jättäytyvät siitä pois. Suomessa on houkutteleva järjestelmä, joka rohkaisee ihmisiä jäämään kotisohvalle – töiden sijaan. Näistä maleskelijoista/oleskelijoista/sossupummeista (millä nimellä niitä haluaakaan kutsua) on valitettavan monta esimerkkiä olemassa. Tämän kirjoitti Emmi Kurkela  Uusi Suomesta. 

Jaahas.... nuori ihminen kirjoittajana, kirjoittaa ihan asiaa. Mutta yleistää tuossa näistä sos.pummeista yms. ei kaikki asiat mene ihan yksiyhteen. Monella on asioita jotka ovat ajaneet tilanteeseen, ehkä tahtomattaan ehkä tahtoen. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI