lauantai 16. helmikuuta 2013

16.2.2013 POIS MUN TIELTÄ..

...risut ja männyn kävyt.

Elämänhallintaa. Hallita omaa elämäänsä. Taloudenhallintaa. Hallita omaa talouttaan. Sitten noi kaksi yhteen, hallitaan kumpaakin , elämää ja taloutta. Ne tässä onkin erittäin palkitsevaa. Että, ne hallitsee nyt. Melkein.

Kun talouttaan hallitsee, summat voivat olla 0.00 € - 100 milj €. Mä sijoituin tonne välimaastoon.
Tuloja on onneksi eri suuruisia. Ja tarkoituksetkin monella erilaisia, eli toinen hallitsee talouttaan ihan vapaaehtoisesti ja toiset pakosta. Ja kumpainenkin tekee päätöksensä itse. Jos, neuvomaan ruvetaan, kannattaa miettiä tosi tarkkaan, miten asiaa alkaa selvittämään. Ja neuvomaan.

Ihminen, joka poljetaan ihan maanrakoon, morkataan, että oma vikasi, ei oikein palvele auttamaan. Kuuntelu, ja ehkä vaan se olkapää tai kävely yhdessä, on paljon suurempaa auttamista. Kyllä voi olla rikas rahattakin. Se löytyy sydämestä. Halu olla sulle juuri se, joka jaksaa silloin kuin itsellä menee päin prinkkalaa.

Rahavirrat, kun kaikille ei ole samat. Jos asiat/maksut ovat vapaaehtoisia maksuja ne ovat ihan mukavia maksellakkin, mutta jos ulosotto tai perintä pohjaisia, ei juuri ole vaihtoehtoja , kuin maksaa. Siinä ei auta narista, että pitäisi ostaa jotain itselle, ei kun kilttinä maksat ja palkitse itsesi vaikka vaan hyvällä elokuvalla tai kirjalla, tai ulkoilulla. Toiset palkitsee etelän matkoilla ja autoilla ja koruilla. Valintoja, juu niitä elämä täynnä.

Nyt, kun joutuu miettimään todella tarkkaan minne tuo 1200€ kuussa menee, Vuokra 482 € pankkiin 266€ muut maksut 250€ ja ulosotto 200 €, jäi ihan 2 € , ei sitä itsensä hellimistä oikein ole rahallisesti ainakaan.

Joku toinen taas laskee toisella tavalla,tuloina ehkä 10 000€ kk  on osakkeet, kortit, yhtiövastike, auto, mutta ongelmat hänelläkin, kun ei pysty tuloillaan taloudenhallintaan. Ihan mua suorastaan harmittaa. :D Mä varmaan en osaisikaan noin suurten summien kanssa pelata.Elämää hallitsee niin aikasen paljon toi rahakin. Itse saan kuitenkin tosi paljon noista tukihenkilöistä ja myöskin ystävistä. Ja kirjoittamisesta, tää on ihan valtavan hyvä keino purkaa ja tuulettaa tuntojaan.