6.2.2013. NÄILLÄ VOIMILLA

Luulisi että tähän ikään olisi jo tullut järki käteen noitten velkojen kanssa. Mutta toiset tarviivat kovemman koulun oppiakseen, ja toiset ei opi vielä silloinkaan.

Itsensä kohtaaminen ja hyväksyminen, että voi tehdä virhe ratkaisuja, ja myöntää että on epäonnistunnut.
Osahan noista minunkin lainoistani, on kevyt mielistä velkaantumista. Alussa tuli ostettua, jos jotakin, mutta nykyhetkessä, elän hyvin alkeellisesti. Enkö hyväksynyt kuitenkaan sitä, että omistin jotain, minkä olin hankkinut hetken huumassa, mieltäni nostattaen, antoi ehkä hyvänolon tunteen.
Annan ilomielin kaiken pois millä en mitään tee, ystävät saavat tavaraa pussi kaupalla, ihmettelevät, mutta sanon vaan etten tarvii enää.
Mitään täältä ei saada mukaan, kun loppu tulee. Sukulaiset tappelevat perinnöstä. Tai veloista.

Luottoja ottavat ne, kellä niihin kaikkein vähiten varaa. Ja kun puolella Suomalaisista ei jää palkasta mitään säästöön on jostakin otettava se ylimääräinen, että saisi jotain kivaa, ja ehkä tarpeellistakin.

Voiko velkaantumiseen saada riippuvuuden, varmasti.

Kun itse menetin luottotiedot, tajusin , että pankista en saa lainaa, enkä voi ostella osamaksulla vaan pitää maksaa postiennakolla.Visa kortin jouduin luovuttamaan, sitä makselen  nyt erikseen, pienissä erissä pois.

Velkasaneeraus, ehkä saisi sen jos laittaisi kaikki velat maksuun ja samalle, mutta kun pankille laina, missä takaaja, ei onnistu. Ja olen kerran jo ollut velkasaneerauksessa ex-mieheni veloista. Takuusäätiö toinen, mutta sielläkin pitäisi kaikki velat laittaa, ja summa nousee liian suureksi.

Pankista lainaa, noup, ei ole takaajia ja ei ole luottotietoja. Kunnan sosiaaliluotto yksi mahdollisuus.
Srk avittanut minua ruokakupongeilla ja maksaneet muutamia laskujakin. Kiitos.
Perusturvasta sain myös ruoka kuponkeja, laskuja eivät maksaneet, kun oli se sos.luotto, nyt kyllä oli tullut
pieni suoritus, kun venyi toi kuntousrahan saaminen.

Mietin myös tuota koska tuo ulosottovelka maksettuna, kun ulosottokulut pienentävät velan takaisin maksu aikaa. Pankki laina menee 5 vuodessa, suurin piirtein samat summat aika varmaan pidempi kun kuluja ulosotossa enemmän.



Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI