26.07.2017 Vähävaraisen Linnanmäki-rannekkeet hävisivät postissa - äiti ällistyi avuntarjousten tulvasta: "Tuntuu mielettömän hienolta"

Vähävaraisen Linnanmäki-rannekkeet hävisivät postissa - äiti ällistyi avuntarjousten tulvasta: "Tuntuu mielettömän hienolta"
Keskiviikko 26.7.2017 klo 16.38  
Mäntsäläläinen Maija Söderberg alkoi Iltalehden uutisen jälkeen saada kymmeniä avuntarjouksia Facebookissa.

Söderbergin lasten huvipuistorannekkeet hävisivät postissa.
Kaksi mäntsäläläistä henkilöä lahjoitti uudet rannekkeet tilalle.
Loppuja auttajia Söderberg on ohjannut hyväntekeväisyyden puoleen.Hope ry:n lähettämä kirjekuori oli pahoin revennyt, eikä huvipuistorannekkeita näkynyt.
Hope ry:n lähettämä kirjekuori oli pahoin revennyt, eikä huvipuistorannekkeita näkynyt.

Vähävaraisten lasten Linnanmäki-rannekkeet hävisivät postissa - perille tuli vain riekaleinen kuori
Iltalehti kertoi tiistaina, kuinka mäntsäläläisen yksinhuoltajan Maija Söderbergin lasten Linnanmäki-rannekkeet hävisivät postissa ja perille tuli vain riekaleinen kuori. Rannekkeet oli lahjoittanut vähävaraisia perheitä auttava Hope ry.

Iltalehden uutisen jälkeen Söderberg alkoi saada kymmeniä avuntarjouksia Facebookissa. Niin yksityishenkilöt kuin yritykset tarjosivat apuaan ja lupasivat lahjoittaa uudet rannekkeet hävinneiden tilalle.

Söderbergille ihmisten halu auttaa tuli yllätyksenä.

- Tuntuu mielettömän hienolta. Tosi hyvä mieli, kun ihmiset ovat halunneet auttaa meitä, Söderberg kertoo.

Söderberg otti rannekkeet vastaan lopulta kahdelta mäntsäläläiseltä henkilöltä. He kävivät tuomassa rannekkeet henkilökohtaisesti postilaatikkoon.

Lopuista tarjouksista Söderberg on joutunut kieltäytymään. Hän ei halua ottaa vastaan enempää apua kuin tarvitsee. Siksi hän on kehottanut loppuja avun tarjoajia kääntymään diakonian puoleen. Sitä kautta voidaan Söderbergin mukaan auttaa vähävaraisia perheitä enemmänkin.




- Meihin otti yhteyttä yksi radiojuontajakin. Haastoin hänetkin hyväntekeväisyyteen, sillä meidän perheen kaltaisia perheitä on paljon.

Torstaina Linnanmäelle
Postista otettiin vielä erikseen Söderbergiin yhteyttä ja pahoiteltiin tapahtunutta. Postikin lupasi korvata kadonneet rannekkeet, mutta Söderberg toivoi, että Posti korvaisi ne alkuperäisen lahjoituksen tehneelle Hope ry:lle.

Söderbergin lapset ovat olleet avustuksesta riemuissaan. Nyt he ja jo kotoa pois muuttanut tytär saivat rannekkeen. Koko perheen on tarkoitus lähteä Linnanmäelle torstaina.

Söderberg haluaa kiittää apuaan tarjonneita ihmisiä.

- Kiitos huomaavaisuudesta myös niille, joilta en ole apua enää ottanut vastaan. Mukavaa, että on vielä ihmisiä, jotka auttavat hädässä olevia.

TEEMU KAKKO
teemu.kakko@iltalehti.fi

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI