07.12.2015 Jouluapua-ryhmässä voi auttaa, suurella sydämellä.

ILMIÖT 04.12.2015 08:15Mikko RäsänenKatselukerrat:
Köyhien suomalaisperheiden joulutoiveet liikuttavat: Jouluruokaa, saippuaa, lapsille alusvaatteita
 Kuva: AOP
Useimmat vanhemmat haluavat laittaa joulua tehdäkseen lapsensa iloiseksi. Köyhimmissä perheissä se on vaikeaa.
Facebookissa toimiva Jouluapua-ryhmä haluaa auttaa köyhiä suomalaisperheitä joulun laittamisessa. Yli 67 000 suomalaista on jo osoittanut haluavansa auttaa liittymällä ryhmään. Moni on liikuttunut lukiessaan sivustolla esitettyjen köyhien suomalaisperheiden joululahjatoiveita. Kukaan ei toivo taulutelevisioita, tietokoneita, merkkikäsilaukkuja tai matkalahjakortteja. Toiveet ovat pieniä ja arkisia. Lapsille toivotaan alusvaatteita ja sukkia. Yksi perhe toivoo teini-ikäiselle pojalleen deodoranttia. Lähes kaikki toivovat saavansa edes jouluruokaa.
Lue alta muutama esimerkkitarina.

Perhe Kaavilta
"Perheeseen kuuluvat vanhemmat ja 4 lasta. Äiti on kotona hoitamassa miestään, joka on neliraaja halvaantunut. Äidin voimavarat kuluvat arjessa lapsien ja miehensä hoidossa. Mutta eteenpäin mennään kuin on rakastava perhe.
Vanhin poika 10v kärsii adhd-oireyhtymästä ja nuorimmaisella on paha astma. Äiti toivoisi hartaasti apua perheelle jouluksi ja pienikin apu olisi kuin lottovoitto.
Perhe toivoo jouluruokaa.
Poika 10v toivoo college-housuja koossa 160cm, alusvaatteita ja Robinin uusinta levyä
Tyttö 7v toivoo suklaata ja piirustustarvikkeita
Poika 4v: toivoo lumilapiota
Poika 3v toivoo leikkirekka-autoa
Isä ja äiti villasukat ja jouluruokaa"

Perhe Kuopiosta
"Työtön työnhakija, vaikka töitä ei pysty enää tekemään. Selkäleikkauksen jälkeen 2014, on äiti ollut kovissa kivuissa työkyvyttömänä.
Äiti toivoo jouluruokaa.
13v poika kehitysvammainen, eikä äiti pärjää fyysisesti hänelle (poika asuu virallisesti isänsä luona) Hän on 5-vuotiaan tasolla ja pitää legoilla rakentamisesta
3v tyttö haluaisi kovasti "ryhmä hau"-tavaraa
17v poika - toivoisi lähinnä vaatteita tai elokuvalippua
Kaikki lapset olisivat tyytyväisiä siihen,että ylipäätään joulu erottuisi muista päivistä edes vähän (esim jouluruoalla tai lahjalla)"

Perhe Helsingistä
"Yh-äiti, joka on lähtenyt vuosi sitten kahden lapsen kanssa turvakotiin. Hän on saanut rakennettua tyhjästä heille uuden kodin, mutta elämä on edelleen taloudellisesti hyvin tiukkaa. Hän elää toimeentulotuen varassa.
Perhe toivoo jouluruokaa ja joulukoristeita.
Poika 5 v. rakastaa yli kaiken autoja ja hyvää ruokaa. Hän toivoo myös Legoja, askartelutarvikkeita ja kirjoja (esim. autotietokirjat). Hän osaa jo lukea.
Tyttö kohta 8 v. rakastaa askartelemista, joten kaikenlaiset askartelutarvikkeet ovat erittäin toivottuja. Hän toivoo myös Friends Legoja, TopModell-suunnitteluvihkoja, kirjoja, hiuspuuteria, kynsilakkaa yms. kauneudenhoitotuotteita.
Äiti itse toivoo, että saa mahdollisuuden tarjota lapsille mahdollisimman onnellisen joulun. Äiti toivoo, että heillä olisi joulukuusi (tekokuusi - allergioiden takia), koristeita kuuseen ja että joulupukki toisi lapsille lahjoja"

Perhe Hämeenlinnasta
"Yh-äiti kolmelle lapselle. Perhe muutti juuri uudelle paikkakunnalle, eikä tukiverkkoa ole. Takana ero. Äiti on todella yksinäinen ja väsynyt ja haluaisi viettää ihanan joulun.
Perhe toivoo jouluruokaa ja joulukoristeita.
Vauva 4kk (jouluna 6kk ) vaatteet koko 74cm, sukka 20.
Tyttö 3v. toiveina rooliasu, esim prinsessapuku tai eläinasu 100 cm, jalka 26, lautapeli tai askartelu-/maalausjuttuja
Poika 5v. toiveina rooliasu, esim merirosvo- tai eläinasu 116cm, jalka 29 , käyttövaatteita
äiti ottaa vastaan mitä vaan, yksikin lahja olisi ihana asia."

Perhe Kankaanpäästä
"Neljän alaikäisen lapsen yh-äiti. Äidillä todettiin vuosi sitten MS-sairaus ja pysyvä maksasairaus. Hänen viime vuosi on ollut erittäin raskas, kun on yrittänyt sopeutua kohtaloon. Hän on kuitenkin yrittänyt hankkia töitä , mutta tuloksetta eli tulot perustuvat Kelan työttömyyspäivärahaan. Rahat ovat todella tiukassa ja äiti kuitenkin yrittää eikä anna periksi, vaikka välillä kaikki tuntuukin todella vakealta. Lapset ovat joutuneet luopumaan monesta, kun ei ole rahaa ja äiti toivoisi, että he saisivat hyvän ja ikimuistoisen Joulun. Nuorimmat lapset harrastavat jääkiekkoa ja he tarvitsisivat uusia varusteita, mutta kun ei ole rahaa hankkia niitä.
Perhe toivoo jouluruokaa.
Poika 15 : dvd elokuvia , college paita m , college housut m , takki m , sukkia 42-45, deororanttia , kengät 45
Tyttö 13 :college housut xl , college paita l , sukkia 39-41, pikkuhousuja l, hiustenlaittojuttuja , kengät 41 sekä kumisaappaat 41
Tyttö 9 : lautapelejä , palapelejä , college housut ja housuja 150 , college paitoja / huppareita 150 , sukkia 38 , pikkuhousuja 150 , jääkiekkovarustekassi , jääkiekkomaila , jääkiekkovarusteita
Poika 9 :erilaisia pelejä , college housut ja housuja 140 , college paitoja / huppareita 140 , sukkia 38 , jääkiekkomaila sekä jääkiekkovarusteita"

Jos haluat auttaa vähäosaisia suomalaisperheitä, liity Jouluapua-ryhmään täällä. Ryhmän kautta voi tarjota apua edellä luetelluille perheille ja yli 300:lle muulle vähäosaiselle perheelle. Jos koet aiheen tärkeäksi, jaa tätä uutista, että mahdollisimman moni auttamishaluinen löytäisi tuon ryhmän.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI