16.11.2014. KUKA ON KÖYHÄ, JA KUKA EI, ONKO SILLE MÄÄRITYS ?

 = Köyhyys on sosiaalipolitiikan käsite, jolla kuvataan ihmisen taloudellista ja toisinaan myös sosiaalista asiantilaa. 1900-luvulla köyhiksi on kuvattu myös valtioita ja jopa kokonaisia maanosia. Köyhyys kuitenkin luokitellaan joksikin ulkoiseksi puutteeksi, mikä pitää erottaa kurjuudesta, joka tarkoittaa enemmän sisäisistä syistä johtuvaa olotilaa.

 Kurjuus, ankeus, pahuus, köyhyys, rahattomuus, puuttellisuus.

Kyllä allekirjoitan tuon kaiken, pahuudesta, siihenkin on määritelmä, kaikki se mitä  ihminen pitää moraalisesti vääränä. 

 14.11.2014  IS 1)Korhola sanoo lehdelle olevansa etuoikeutettu, sillä hän on voinut tehdä väitöskirjaa aikana, jolloin Euroopan parlamentti maksaa hänelle niin sanottua siirtymäkorvausta. Hän saa 8500 euroa 15 kuukauden ajan.
– Onhan tämä ollut luksusta. Europarlamentaarikkona tein väitöskirjaa lentokentillä ja lomilla pienissä erissä aina, kun aikaa löytyi, hän sanoo lehdelle.
Korvaus pohjautuu edustajien reilun 8000 euron kuukausipalkkaan. Korhola oli parlamentissa 15 vuotta, joten hän saa korvauksia 15 kuukautta, yhteensä yli 120 000 euroa. 
14.11.2014  IL 2)Korholalle jäi EU-vaaleista velkaa 65 000 euroa. Verrattuna omat velat 35000€
- Nykyään, kun vaalirahoitusta on vaikea saada, pitää olla joko ay-rahoitettu tai syntymärikas, jotta voi pärjätä kallistuvien kampanjoiden kanssa. Enkä tiedä, onko mielekästä velkaantua raskaasti vain päästäkseen kansakunnan kusitolpaksi, Korhola sanoo Iltalehdelle.

Tätä minä pidän vääränä, että ihminen joka tienaa noinkin paljon, saa lehdissä otsikoita ja ihan kyyneleet silmissä mietinkin, mikä on uutiskynnyksen arvoinen asia.

Kirjoitetaanko oikeasti köyhistä ja varattomista ihmisistä yhtä suurin otsikoin. Kyllä Korholan velat ovat kuittaantuneet meppiaikana, niistä ansaituista tuloista, ei varmaankaan ole velan velkaa missään, tai jos on summa ei ole tuo minkä hän on antanut lehdille. 85000 € vuosi tuloilla( 5x85000= 475000 5:ssä vuodessa) lyhennetään kyllä lainoja pikkasen paremmin kuin 15000€ tuloilla . 

Varmasti Korhola maksanut lainansa ja ruikuttaa nytten 8500 € kuukausi korvauksesta, tekemettä yhtään mitään. Pitää tietty sanoa, että kyllä hänen elämäsä tietty on erilaista kuin minun, ja kuinka hän on tottunut elämään leveämmin , kuin minä tai muut jotka tienaavat sen 1000€ kuussa tai jopa vähemmän, joita myös on paljon. 

Voisi olla hyvä jos, joku todella köyhä ja rahaton antaisi naaman tälle köyhyydelle, olisi se sitten omin ratkaisuin hankittu. Tai sitten, että siihen on ajauduttu. Onhan Seiskan sivuilla aina näin Joulun alla , niitä perheitä joille Seiska kustantaa joulun. 

Kyseessä onkin se kuka tuntee itsensä köyhäksi, no minä ehkä en, koska saan ansiosidonnaista päivärahaa, ja minulla on asunto ja ruokaakin  on. Toisaalta tunnen itseni todella rikkaaksi, näihin kokemuksiin ei kaikki pystyisi. Ja jos olisi pystynyt, niin olisiko selkä vielä suorassa vai olisiko ja vaakatasossa. Saan tukea ihmisiltä, niin niiltä hyväntekijöiltä, kuin lähimmiltäni, enemmän kuitenkin vieraat tuntevat sitä pahaa oloa, myötä elämistä ehkä myös huonoa omaatuntoa, mutta voi joku myös tuntea sitä samaa mitä minäkin, että on hyvä antaa hyvästä, se pienikin asia, kuin olla ottamatta mitään kantaa, ummistaa silmänsä kaikelta pahalta, kurjuudelta ja köyhyydeltä. 

Koskaan ei voi olla varma, miten elämä voi muuttua, mitä se meille on huomenna tai kuukauden päästä, tai vuoden. Voit olla tässä tilanteessa, tai päässyt tälläisestä tilanteesta. 

Harmittaa tuo , että kun haluaisi jotain uutta ja kivaa, sen joutuu maksamaan kokonaisuudessa tai olla ostamatta ja tyytyä olemassa olevaan. 
Luottotiedottomuus, määrittelee ihmisen tosi luottamattomaksi. 
Mutta kun en ole sitä, minuun voi luottaa ja hoidan asioitani, luottamuksellisesti. 
Rahattomuus aiheuttaa kurjuutta, puuttellisuutta tietyistä asioista, esim minulta puuttu nyt ensi päivärahaan pyykinpesuaine ja wc:n pesuaine, niitä ostan kun rahaa tulee loppuviikolla, ja köyhäksi tunnen nyt , kun ei ole rahaa, mutta tiedän kumminkin , että ensi viikolla rapsahtaa  tilille , siitä maksan puhelin maksun ja tarpeelliset nuo mainitsemani tavarat, ja loppu jää eli noin 40€ ruokaan. 
Rikashan olen , vai mitä, 10€ per viikko. 
Vaikka tänne välillä avaudunkin, en sitä tee pahuuttani, vaan koen , että jotkut asiat vaan tarvitsevat nostoa, ja mietintää yleisellä tasolla. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI