tiistai 11. marraskuuta 2014

11.11.2014 OMIA JUTTUJA JA KUULTUJA TARINOITA

Omista asioista sen verran, että tiukkaa kun on, niin sitä oppii olemaan ruikuttamatta, mitä sitä, ei se miksikään muutu.
Hyvä minulla on , kun on katto pään päällä ja pikkasen suuhun pantavaa. Ja ei ole mitään asiaa, mitä en muuttamaan nyt tässä tilanteessa halua. Tietty, jos joku onnenpotku tulisi, osa omaan tarpeeseen ja loppu menisi kyllä jakoon sukulaisille, ystäville ja hyväntekeväisyyteen, ehkä sinullekin antaisin , jos pyytäisit.
Hyvää kannattaa jakaa, se ei pahaksi muutu jakamalla.

Sitten muitten asioihin. Eli sivussa ole kuullut kuinka vaikeaa on luottotiedottoman saada vakuutuksia autoon. Vakuutusyhtiöt, joita Suomessakin on muutamia, vaativat koko vakuutusmaksua kerralla suoritettavaksi. On se aikamoinen summa, sille henkilölle, joka ei saa lainaa mistään, kun luottotiedot ovat menneet. Ja jos joku ystävä tai sukulainen ottaa sen omaan nimiinsä tulee vakuutuspetos kyseeseen.
 Ja mitäs siitä on seuraamuksena. Ei saa kyseisestä firmasta enää vakuutuksia. Mutta onneksi on muuta muu firma mistä kysellä. Mutta, kaikilla sama käytäntö, koko vakuutusmaksu kerralla 700€.
Eikö tällaisiin tapauksiin olisi jonkinlaista systeemiä, millä ihminen joka tarvitsee autoa työn tai  lapsien takia,   saisi avustusta/helpotusta maksujen maksuun.

Onhan tietty kunnilla se sosiaalinen luototus, jota myönnetään, sellaisille henkilöille, jotka tarvitsevat luottoa, mutta eivät sitä saa juuri maksumerkintöjen takia, siihen lyödään yhteen lainat ja velat, ja korko ja lyhennykset menevät asiakkaan maksukyvyn mukaan, velkasaneerauksessa olevat eivät kyseistä luottoa saa.

Ja kunnan vuokraasunnot, jos asiakkaalla edellisistä asunnoista velkaa, ei saa asuntoa, ennen kuin osoittaa vastuuta ja lyhentää vuokravelkaa, ja osoittaa sen että on kykenevä maksamaan velkaansa pois.

No, jokaisella joka noin maksaa, on kovin kovat syyt tai  on ehkä kovin hepponen käsitys vuokralla asumisesta, poistutaan asunnosta ja jätetään vuokrat maksamatta, ja muutetaan yhteen jonkun kanssa, ja tulee ero, ja pitäisi asuntoa hommata, niin tuleekin vanhat velat maksuun, ennen uuden asunnon saamista. Voisikohan tässäkin tilanteessa olla , jonkilainen sopimus paikallaan, miten voisi nopeammin saada oman asunnon, ja asiat kuntoon. Olisihan se kiva olla  asunnossa, kuin jossain kavereilla nurkkapaikalla tai puiston penkeillä, ei tietty näin talven kynnyksellä, mutta kumminkin, Suomessahan luulisi olevan jokaisella jonkinlainen asunto. Ei kai asuntopulaa ole missään, kun tyhjillään on kouluja yms. kun pitää olla uutta ja kaunista yms. Nostetaan Suomen profiilia. Ei asuntoautoja satamassa tai telttoja siltojen alla tai pahvilaatikko asuntoatai metsään kyhättyä lauta kasaa.
Mihin tää Suomen tiukka sääntöisyys loppu pelissä on menossa. Kuka jaksaa, elää kun koko ajan tulee erilaisia sääntöjä ja kielteisyyttä  : luottotiedottomat ja asunnottomat ja työttömät ja sairastavat ja syrjääntyneet. Niin nuoret  vanhatkin  ja siltä väliltä ja ikään katsomatta.
Heille pitäisi oikeastaan nostaa hattua ja tukea kaikin keinoin. Että pysyvät elämässä kiinni ja saisivat kaiken tuen ja avun.