18.01.2018 PIKAVIPIT, KULUTUSLUOTOT, VERTAISLAINAT

Ensin tuli pikavipit.
Pikalainat.
Kulutusluotot..
Vertaislainat.

Katsoin sähköpostini roskapostia, siellä oli 5 firmaa jotka tarjosivat lainaa heti, mutta eivät varmaan tiedä , että minulla ei ole luottotietoja.

Aina, kun ihmiselle annetaan mahdollisuus uuteen lainaan, annetaan mahdollisuus heikolle ihmiselle tippua jäihin.
"Vertaislainassa yksityishenkilö eli sijoittaja lainaa rahaa toiselle yksityishenkilölle." Vertaislainan saa luottotiedoton.
Ja kun tämä mahdollisuus vesittyy velkaa kertyy .

Mitä enemmän ja syvemmälle lainojen ihmeellisen maailmaan mennään, sitä enemmän löytyy mahdollisuuksia uusiin keinoihin hankkia ns. velka rahaa.  Ja kun ei osata lopettaa ajoissa niin , eipä tuo tulevaisuus ainakaan velattomalta näytä.

Ja loppujen lopuksi, kun pitää maksaa lainoja lainoilla, ei juuri jää mitään elämiseen saati vuokraan ja sähkölaskuun, ja jos ei osaa hakeutua velkaneuvojalle ajoissa , siirtyy hyvin moni velkainen ulosottoon , ja loputtomaan suohon.

Minä paraskin kirjoittamaan.
 Niin, minähän kävin saman läpi silloin kun oli pikavippien kultainen aika.
Tuli otettua loppuvaiheessa suuria summia, ja maksettua pienempiä summia pois, ja sittenhän ei ollutkaan rahaa vuokraan ja pankkilainaan ja sähkölaskuun. Loppuun palaminen ja toteminen, että en selviä tästä. Itse en tajunnut ja sitten  sairaanhoitajan suositteli  minulle, että   varaisin  sosiaalityöntekijälle ja velkaneuvojalle ajat ja sieltä sitten tätä soppaa selvittämään. Ensin yritin maksaa itse, mutta meni siihen, että vetäsin vielä viimeisillä keinoilla vuokrarahasta itselleni osan, ja sitten se olikin valmis soppa.

Lopulta kun en jaksanut enää, annoin kunnalle välitystiliin mahdollisuuden ja siitä asti  sieltä hoidettu minun kuukauden maksut.

Ulosotto kulkee  noitten velkojen  takia aina mukanani.

 Toisilla vaan on parempi tuuri raha asioissa. Ja taito .

Rahan kanssa pitää olla aina tarkkana. Oli sitten omaa tai lainattua.

Nyt kun ei ole liiemmin rahaa, pitää niistäkin pienistä rahoista tarkkaan huolen, ettei tule tehtyä turhia ostoksia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI