08.01.2016 Tällainen on maksuhäiriöinen suomalainen

Tällainen on maksuhäiriöinen suomalainen
Tällainen on maksuhäiriöinen suomalainen
Kimmo Taskinen
Tällainen on maksuhäiriöinen suomalainen
Lähes 370 000 suomalaisella on maksuhäiriömerkintä. Merkintöjä on suhteessa eniten nuorilla miehillä. Asuinpaikallakin on väliä.

Suomessa oli viime vuoden lopussa lähes 370 000 henkilöä, jolla oli maksuhäiriömerkintä. Suomen Asiakastiedon maksuhäiriörekisterin mukaan maksuhäiriöitä on eniten suhteessa koko ikäluokkaan 25–29- ja 30–34-vuotiailla. Näiden ikäisillä kuluttajilla lähes 14 prosentilla on maksuhäiriö.

Maksuhäiriöinen on useammin mies kuin nainen. 25–34-vuotiaista miehistä yli 16 prosentilla tuli viime vuonna merkintä rekisteriin maksamatta olevan laskun takia. Saman ikäisistä naisista maksuhäiriömerkinnän sai alle 11 prosenttia.


– Yksinkertaistettuna nuorilla ja keski-ikäisillä miehillä ei ole hyvä tilanne. Toisaalta 85 prosenttia hoitaa maksunsa ihan hyvin, toteaa Suomen Asiakastiedon liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen.


Maantieteellisesti maksuhäiriöisiä on eniten Päijät-Hämeessä, jossa merkintä on lähes joka kymmenennellä. Lähes yhtä paljon maksuhäiriöisiä on Lapissa ja Uudellamaalla. Tunnollisimmin laskut maksetaan Ahvenanmaalla, jossa maksuhäiriöisten osuus on 4,5 prosenttia.

Kuluttajat saivat viime vuonna eniten maksuhäiriöitä kulutusluotoista. Selvästi lisääntyivät maksamattomista verkkokauppaostoksista aiheutuneet maksuhäiriömerkinnät. Uusien maksuhäiriömerkintöjen kokonaismäärä pysyi viime vuonna kuitenkin 1,5 miljoonassa kappaleessa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI