08.01.2016 Some toimi! Paleleville asunnottomille vyöryi talvivaatteita: ”Kaikki saavat, jotka tarvitsevat”

Some toimi! Paleleville asunnottomille vyöryi talvivaatteita: ”Kaikki saavat, jotka tarvitsevat”
Helsingin Hietaniemen asunnottomien palvelukeskus sai runsaasti talvivaatelahjoituksia – ja kaikki lähti vain yhdestä Facebook-päivityksestä.

Helsingin Hietaniemen asunnottomien palvelukeskus sai runsaasti talvivaatelahjoituksia – ja kaikki lähti vain yhdestä Facebook-päivityksestä. (KUVA: Facebook; Kai Sinervo)
Julkaistu: 8.1. 15:42 , Päivitetty: 8.1. 17:01

PAKKANEN Kodittomien lämpimien vaatteiden tarve sai ihmiset liikkeelle. Nyt kaikille riittää kunnon talvivaatteita.
Hietaniemen asunnottomien palvelukeskukseen on vyörynyt kaksi päivää toppavaatetta sen jälkeen, kun ilmoitus lämpimien vaatteiden välittömästä tarpeesta levisi Facebookissa. Yli 1 000 kertaa jaettu päivitys on saanut kansan liikkeelle.

Palvelukeskuksen vastaava ohjaaja Marja-Liisa Tikka kehuu päivityksen tekijän tehneen hyvän työn, mutta heidän työntekijänsä hän ei Tikan tietojen mukaan ole.
– Olen koko aamun järjestellyt näitä oikeisiin pinoihin. Hyvin on tullut! Meillä kellari tulvii. Näitä on tosi reilusti ja hyviä tavaroita, Tikka riemuitsee.

Nyt on varaa valita

Tällä hetkellä tilanne on niin hyvä, että kodittomat voivat valita, millaisen takin tahtovat.

– Niitä on nyt niin kiva läjä, että melkein asiakas voi valita, minkä ottaa päälleen. Tämä on hieno tilanne.
– Yleensä on, että ota tai jätä. Olisihan se itsellekin tylsää, jos kaupasta takkia haettaessa sanottaisiin niin. Kaikki saavat, jotka tarvitsevat. Ei tarvitse myydä eioota!

Tarvetta on usein myös hanskoille ja pipoille. Niitäkin tuli nyt hyvin.
– Nehän ovat päihteettömiltäkin usein hukassa, Tikka naurahtaa.
Alusvaatteet loppuvat ensimmäisenä
Pysyvästi suurin tarve on silti talvitakkien sijaan sukille ja alusvaatteille.
– Yleensä ensimmäisenä loppuvat alusvaatteet. Kun sellaiset saa, niin niitä annetaan nihkeästi pesuun ja pidetään niin pitkään kuin vain kehtaa pitää. Sukat ovat toinen.
– Paidat ja housut kiertävät hienosti, mutta ihmiset eivät kauheasti kehtaa käytettyjä kalsareitaan lahjoittaa. Nyt näyttää niitäkin olevan. Ei tarvitse huomenna itkeä, että mitä puetaan päälle.

Hietaniemen asukkaista suurin osa on miehiä, naisia on vain kymmenisen prosenttia, joten keskuksessa kaivataan pääasiassa miehistä vaatetta. Naisten vaatteet eivät mene silti hukkaan, vaan Tikka ilmoittaa niistä muihin keskuksiin.

– Kaikki kelpaa ja kaikki kierrätetään ja jaetaan. Ei mitään roskiin heitetä, vaan yritetään löytää sellainen paikka, jonne ne menevät.


Petri Ranta
6. tammikuuta kello 16:39 ·
Sana kiertämään jos löytyy tarpeettomia kuteita kaapin pohjalta: "Helsingin Hietaniemen asunnottomien palvelukeskus tarvitsee miesten vaatteita ASAP näille keleille! Vaikka tarvetta on aina, niin just nyt tartteis kipeästi villasukkia, TALVIKENKIÄ, pitkiä kalsareita, aluspaitoja, paitoja, housuja, fleecet, villapaitoja, TAKKEJA, pipoja, hanskoja jne. Puhtaita ja ehjiä. Vaatteita voi toimittaa 24/7 Hietaniemenkatu 5 B, 00100 HKI."
 Saa jakaa !
159 henkilöä tykkää tästä.
1 276 jakoa

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI