04.10.2015 "Harva enää kantaa vastuuta vähävaraisista suomalaisista" - Uusi avustusjärjestö Sininen risti sai

"Harva enää kantaa vastuuta vähävaraisista suomalaisista" - Uusi avustusjärjestö Sininen risti sai mäntyharjulaisen puheenjohtajan
Päivitetty: 04.10.201521:15
 15
Tiina Knaappila
Uutiset
Mäntyharju

Tanja Hartonen-Pulkka kertoo, että yhteinen huoli omista kansalaisista johti uuden hyväntekeväisyysyhdistyksen perustamiseen.

Suomeen on perustettu uusi Sininen risti ry -niminen hyväntekeväisyysyhdistys. Se on ilmoituksensa mukaan voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen avustusjärjestö.
Sinisen ristin toimintaperiaate on avustaa vähävaraisia Suomen kansalaisia.

– Yhdistystä tarvitaan, koska harva enää kantaa vastuuta vähävaraisista suomalaisista, yhdistyksen puheenjohtaja Tanja Hartonen-Pulkka sanoo.
Mäntyharjulainen Hartonen-Pulkka korostaa, että Sininen risti on sitoutumaton poliittisesti ja uskollisesti. Hartonen-Pulkka edustaa perussuomalaisia Mäntyharjun valtuustossa. Myös muilla hallituksen jäsenillä perussuomalainen tausta.


Sillä, että yhdistys aloittaa toimintansa nyt, kun Suomeen on alkanut virrata turvapaikanhakijoita, ei ole puheenjohtajan mukaan mitään tekemistä perustamisen kanssa.
– Emme ota kantaa turvapaikanhakijoihin, Hartonen-Pulkka korostaa.

Sen sijaan hallituksen politiikalla on hänen mukaansa voinut olla vaikutusta.

- Ihmiset ovat huolestuneet, että miten rahat riittävät leikkausten jälkeen.

Perustajajäseniä on kymmenen eri puolilta Suomea. Hartonen-Pulkan mukaan heitä yhdistää yhteinen huoli omista kansalaisista. Hän sanoo, että huoli on vilpitön, mutta mitään vastakkainasettelua ei haluta herättää.
– Sininen risti toimii kotimaan rajojen sisäpuolella. Pohdimme pitkään nimeä, joka korostaa Suomea lippua ja kansaa.
Hartonen-Pulkan mukaan Sininen risti voi mahdollisuuksiensa mukaan avustaa esimerkiksi, jos ison ja vähävaraisen perheen nuori muuttaa ensiasuntoon. Kalustehankintoihin voi saada sosiaalitoimelta harkinnanvarasista avustusta, mutta summa ei välttämättä ole kovin suuri.
– Voisimme auttaa, jos joku tarvitsee vaikka yksittäisen mikroaaltouunin, Hartonen-Pulkka kaavailee.

Yhdistykselle avataan avustustili ja se alkaa ottaa vastaan vaate- ja lelulahjoituksia, kun logistiset seikat on ratkaistu. Vielä ei lahjoituksia oteta vastaan.

Yhdistyksen sihteeriksi valittiin Harri Ahonen Ruokolahdelta ja taloudenhoitajaksi Anssi Tähtinen Kouvolasta. Hallitukseen kuuluvat ensimmäinen varapuheenjohtaja Markus Jukarainen Kuopiosta, toinen varapuheenjohtaja Kimmo Toroska Luvialta, Sari Toroska Luvialta, Vesa Levonen Kotkasta ja Martti Eskola Siikajoelta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI