22.10.2015 Maksuhäiriö voi estää saamasta työtä - "Yhden merkinnän perusteella määritellään aika paljon"

Yle: Maksuhäiriö voi estää saamasta työtä - "Yhden merkinnän perusteella määritellään aika paljon"
Torstai 22.10.2015 klo 10.27  
Ylen kyselyyn vastanneista suuryrityksistä lähes puolet kertoi selvittävänsä uusien työntekijöiden luottotiedot. Takuu-Säätiö ihmettelee leimaamista.



Suomessa on tällä hetkellä yli 370 000 maksuhäiriömerkinnän saanutta ihmistä. Velkaongelmaisia auttavan Takuu-Säätiön mukaan häiriömerkinnän saaneet leimataan turhan helposti, Yle kertoo.

- Tämän yhden merkinnän perusteella määritellään aika paljon, vaikka se voi olla monen asian summa tai jonkin elämässä tapahtuneen kriisin peruja. Eikä maksuhäiriö lopulta kerro ihmisestä ja hänen taidoistaan juuri mitään, Takuu-säätiön toiminnanjohtaja Juha A. Pantzar muistuttaa Ylellä.

Ylen kyselyyn vastanneesta 13 yrityksestä kuusi ilmoitti tekevänsä selvityksen työntekijöidensä maksuhäiriöistä. Esimerkiksi talouspuolelle ei haluta henkilöitä, joilla on vaikeuksia omankin talouden kanssa.

- Kyllä se voi olla indikaattori, jos ei ole osannut hoitaa omia asioitaan ja on syntynyt maksuhäiriöitä, Finanssialan keskusliiton johtaja Risto Karhunen sanoo.

Lähde: Yle

SAMI KOSKI
sami.koski@ilmedia.fi

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI