07.09.2015 Tältä näyttää leipäjonon ruokakassi vuonna 2015

Tältä näyttää leipäjonon ruokakassi vuonna 2015

Julkaistu: 7.9. 11:37


KÖYHYYS Sadat ihmiset jonottavat ruoka-apua Helsingissä kolmena päivänä viikossa. Riippuu ihan päivästä, millaisia ruokatavaroita avun tarvitsija saa.
Viime viikon maanantaina Helsingin Myllypurossa lähes 600 ihmistä jonotti ruoka-apua.

– Jonossa oli 570 ihmistä, Myllypuron elintarvikejakelusta vastaava Sinikka Backman Herttoniemen seurakunnasta kertoi aiemmin Ilta-Sanomille.
– Jono kulkee nyt tien vieressä, joten apumme on tullut näkyvämmäksi kuin ennen. Normaalisti jonossa on 600-850 ihmistä päivästä riippuen kolme kertaa viikossa.
Myllypuron ruoka-apu tulee lahjoituksina kauppiailta, tukuista ja logistiikkakeskuksilta. Vapaaehtoiset lajittelevat ja laskevat tuotteet aamulla sen jälkeen, kun jonon lähtötilanne on kartoitettu.
– Vasta aamulla näkee, mitä pystymme antamaan. Kassin sisältö vaihtelee. Makkaraa ja lihoja on vain kerran viikossa. Leipää, hedelmiä ja maitotuotteita on aina aika hyvin. Vaan ei yhdellä lenkkimakkaralla kyllä paljoa ruokaa laiteta.

IS kävi katsomassa leipäjonon tilannetta viime viikolla. Eräs ruoka-apua saanut henkilö näytti, mitä kassista löytyi: oli jogurttia ja creme fraichea, ruispaloja ja paahtoleipää. Kassin päällä oli purkillinen valmista kalakeittoa.

Backman toivoo, että yhteiskunta ei unohtaisi vähäosaisia.

– Toivottavasti hallitus korjaa asiat niin kauan, kun ne vielä ovat rahalla korjattavissa. Kun näkee lapsiperheitä jonossa, niin kyllä se sydäntä kääntää.


.Jenni Savaloja jakoi ruokaa Myllypurossa.
Jenni Savaloja jakoi ruokaa Myllypurossa.
 Myllypuron leipäjono on satojen metrien pituinen.
Myllypuron leipäjono on satojen metrien pituinen.
Eräs ruoka-apua vastaanottanut näytti, mitä hän oli saanut. Kassissa oli muun muassa kalakeittoa ja leipää.

Eräs ruoka-apua vastaanottanut näytti, mitä hän oli saanut. Kassissa oli muun muassa kalakeittoa ja leipää.

 

Ruoka on tullut lahjoituksina kauppiailta.
 Ruoka on tullut lahjoituksina kauppiailta.
Simo Holopainen, Mikko Juuti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI