8.1.2014 ”Tiedän että tein väärin” – sosiaalitoimen maksusitoumusta netissä kaupitellut katuu

”Tiedän että tein väärin” – sosiaalitoimen maksusitoumusta netissä kaupitellut katuu

Julkaistu: 8.1.2014 16:11

20-vuotias vantaalaisnuorukainen laittoi tiistaina iltapäivällä Huuto.nettiin erikoisen ilmoituksen
20-vuotias laittoi Huuto.nettiin ilmoituksen, jossa hän ilmoitti myyvänsä sosiaalitoimen hänelle huonekalujen hankintaa varten myöntämää 500 euron maksusitoumusta.

”Olen kuitenkin pieneen asuntooni ostanut jo kaiken tarvittavan ja näin haluaisinkin pistää rahat johonkin itselleni tällä hetkellä järkevämpään”, mies kertoi ilmoituksessa.


Nyt harmittaa


Pian nuorukainen tuli katumapäälle ja poisti ilmoituksen. Ilmoitus jäi kuitenkin sulkeutumisenkin jälkeen verkkoon.

− Se oli ihan hetken mielijohde. Tiedän, että tein väärin, ja juttu on vain paisunut. Nyt harmittaa, mies kommentoi nimettömänä IS:lle.

Mies oli jo ehtinyt ostaa huonekalut lainarahalla ja kertoo, että olisi tarvinnut huonekalujen sijaan rahaa ruokaan.

"Kysymys merkittävästä tapauksesta"


Vantaan kaupungin sosiaalitoimi sai tietää tapauksesta, kun kansalainen kanteli asiasta aluehallintovirastolle.

− Kyseinen tapaus on tullut tietooni. Tällaiset asiat aina selvitetään perin juurin, ja totta kai aika merkittävästä tapauksesta on kysymys, sanoo Vantaan kaupungin sosiaalityön esimies Outi Raidén.

Raidén kertoo yleisellä tasolla, että sosiaalitoimisto tekee petosepäilyistä harkintansa mukaan tutkintapyynnön poliisille. Vantaalaismies kertoo, että Vantaan kaupungista on otettu häneen yhteyttä.

− Olemme sopineet, että palautan tuen, ja kaupunki tekee petoksesta rikosilmoituksen poliisille, katuvaisen oloinen nuorukainen sanoo.

"Hirveän ikävä juttu"


Sosiaalityön esimiehen mukaan maksusitoumus on täydentävä tuki, joka liittyy ihmisen erityisiin oloihin. Maksusitoumuksen huonekaluihin voi saada esimerkiksi ilman kotia ollut ihminen, joka tarvitsee uuteen kotiinsa perushuonekaluja.

− Yleensä tuet ovat aika minimaalisia. On aika harvinaista, että myönnetään useampi satanen. Tämä on hirveän ikävä juttu, koska se leimaa myös sellaisia ihmisiä, joilla on kunnialliset perusteet sosiaalituen saamiselle, Raidén harmittelee.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Verkkouutiset.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI