keskiviikko 8. tammikuuta 2014

8.1.2014. Ja selittelyt edelliseen Ilmoitukseen :/

8.1.2014. Ja selittelyt edelliseen Ilmoitukseen :/
Kaupungin maksusitoumusta yritettiin myydä nettihuutokaupassa – "typerä päähänpisto"
8.1.2014 11:23 12
Kuvakaappaus maksusitoumuksen myynti-ilmoituksesta keskiviikkoaamulta.
Kuvakaappaus maksusitoumuksen myynti-ilmoituksesta keskiviikkoaamulta.
Nettihuutokauppa Huuto.netissä oli keskiviikkona 7. tammikuuta myynnissä Vantaan kaupungin myöntämä maksusitoumus. Sitoumuksella kerrottiin saavan 500 eurolla tarpeita uuteen kotiin mistä tahansa huonekaluliikkeestä. Paperin lähtöhinta oli 320 euroa, mutta ilmoitus suljettiin vajaan tunnin päästä eikä kauppoja tehty.
HS oli yhteydessä sitoumuksen myyjään, joka kertoi ilmoituksen olleen typerä päähänpisto. Vantaan kaupungin perhepalveluiden johtaja Maritta Pesonenkertoo, että sitoumus on aito ja Vantaalta myönnetty. Pesosen mukaan maksusitoumusten myyntiyrityksiin ei ole törmätty aiemmin. Nyt kaupunki selvittää asiaa.
"Ryhdymme toimialan sisäiseen tarkastukseen siitä, onko myöntömenettelyssä ja päätöksenteon valvonnassa huomautettavaa. Tämä on ikävä asia", Pesonen sanoo.
Vantaalta on myös oltu yhteydessä sitoumuksen myyjään. Pesonen ei vielä osannut sanoa, millaisia toimenpiteitä tapahtunut aiheuttaa kaupungin toiminnassa tai aiheutuuko siitä seurauksia myyjälle.
"Täytyy selvittää ja keskustella, miten tällaisia väärinkäyttötapauksia voisi ehkäistä", Pesonen pohtii.
Huuto.netin asiakaspalvelupäällikkö Tapio Luoto vahvistaa myyjän sulkeneen ilmoituksen itse. Keskiviikkoaamuna palvelun ylläpito muutti ilmoituksen statuksen ylläpidon sulkemaksi.
"Muutimme kohteen statuksen vaikka se suljettu olikin, koska ilmoitus rikkoi sääntöjämme."
Maksusitoumustaan kaupanneen myyjän kanssa on käyty läpi myös Huuto.netin puolelta.
"Kyllä tästä mahdollisesti sanktioita saa. Kuulemme myyjän näkemyksen ja tarkastelemme hänen kauppahistoriaansa. Tarvittaessa tunnus suljetaan joko pysyvästi tai määräajaksi."
Luoto ei muista törmänneensä vastaavanlaiseen tapaukseen aiemmin. Palvelun kautta myydään 800 000 kohdetta viikossa, ja ilmoitusten asianmukaisuuden valvonta perustuu satunnaisotantaan ja käyttäjien aktiivisuuteen. Kohdesivuilla voi lähettää ilmoituksen ylläpidon tarkistettavaksi.
"Ilmoituksia asiattomiksi epäillyistä kohteista tulee päivittäin, ja pääosin kaikki toimii hyvin. Ei ole näköpiirissä, että muuttaisimme kaikki jätettävät kohteet ennakkotarkistettaviksi", Luoto sanoo.
Ilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Verkkouutiset.
Helsingin Sanomat ja Huuto.net kuuluvat molemmat Sanoma-konserniin.