21.12.2016 Tiedätkö jonkun, jolla ei ole varaa joululahjoihin? Täällä on tarjolla säkkikaupalla ilmaisia leluja

Tiedätkö jonkun, jolla ei ole varaa joululahjoihin? Täällä on tarjolla säkkikaupalla ilmaisia leluja
KOTIMAA21.12.  14.50 Päivitetty  15.54
TOMI VUOKOLA
Tiedätkö jonkun, jolla ei ole varaa joululahjoihin? Täällä on tarjolla säkkikaupalla ilmaisia lelujaTiedätkö jonkun, jolla ei ole varaa joululahjoihin? Täällä on tarjolla säkkikaupalla ilmaisia leluja
Pelastusarmeijan sosiaaliohjaaja Veera Haapaniemi esittelee ilmaisten lelujen tarjontaa.

Pitkä pöytä notkuu leluista: on Lego-paketteja, barbeja, palapelejä, lautapelejä, pehmoeläimiä, lastenkirjoja, dvd:itä – ja miltei kaikki uudenkarheita tai vähän käytettyjä.

Viereiselle pöydälle on nostettu käsinkudottuja villasukkia. Toiselta seinustalta löytyy käyttämättömiä vauvanvaatteita, joissa on vielä hintalaput.

Tämä kaikki odottaa hakijaansa Pelastusarmeijan tiloissa Tampereen Satakunnankadulla.

Perjantaista lähtien Joulupata-keräykseen tulleita leluja on tuotu toimipisteelle. Tarkoituksena on, että vähävaraiset perheet saavat tulla hakemaan niitä ilmaiseksi.

Aiempina vuosina joulupadoista saadut lelut on toimitettu tarvitseville Pelastusarmeijan kirpputorien kautta ja myyty vuoden aikana.

Nyt toiveena on, että kaikki lelut saataisiin jaettua pois jouluun mennessä.

– Saimme remontin valmiiksi joulukuun alussa täällä Satakunnankadulla, ja ajattelimme, että kun täällä on paljon tilaa, niin voisimme tänä jouluna koettaa jakaa leluja ilmaiseksi, kertoo Tero Saajoranta, Tampereen Pelastusarmeijan johtaja.

"Lue myös: Kuvat näyttävät, miten valtavasti lahjoja tuli: vähävaraisten lasten toiveet koskettivat Tampereella

Viisi jätesäkkiä päivässä
Keskiviikkoaamupäivään mennessä leluja on tuotu Pelastusarmeijalle noin viiden jätesäkin päivävauhtia. Paikan päällä leluja on käynyt hakemassa kolmisenkymmentä perhettä.

Saajorannan mielestä ilmaisuus on erityisen tärkeää.

– Kaikilla ei ole varaa ostaa mitään jouluksi.

Saajoranta muistuttaa, että Pelastusarmeija avustaa vähävaraisia perheitä ympäri vuoden. Viime jouluna 200 perhettä sai apua Tampereella.

Lue myös: Joulu herkistää lahjoittajat: Hyväntekeväisyyskeräysten suosio kasvaa vuosi vuodeltaKuvat näyttävät, miten valtavasti lahjoja tuli: vähävaraisten lasten toiveet koskettivat Tampereella
KOTIMAA16.12.  17.33 Päivitetty  21.48
OSSI AHOLA
Kuvat näyttävät, miten valtavasti lahjoja tuli: vähävaraisten lasten toiveet koskettivat TampereellaKuvat näyttävät, miten valtavasti lahjoja tuli: vähävaraisten lasten toiveet koskettivat Tampereella
Tullintorin palvelu- ja markkinointiassistentti Tia Antila ihastelee Tullintorille kertynyttä joululahjamerta. Tästä lähtee ensi viikolla paketti sadoille lapsille.


Anni Tolonen
Aamulehti
Tänä vuonna kaikki Tampereen Hope ry:n asiakasperheiden lapset saavat yhdistyksen kautta joululahjan. Tavoitteena joululahjakeräyksessä oli saada vähävaraisille lapsille ja nuorille yhteensä 2000 lahjaa, eli saman verran kuin yhdistyksen asiakasperheillä lapsia on. Keräys järjestettiin yhteistyössä Tullintorin, tapahtumatuottaja MKS Eventsin ja Ideaparkin kanssa. Keräysaika Tullintorilla umpeutuu tänään perjantaina ja Ideaparkissa sunnuntaina. Nyt kasassa Tullintorin kautta on ainakin 1900 lahjaa. Hopelle lahjoja on tuota jo noin 500.

OSSI AHOLA

Lasten ja nuorten joululahjatoiveisiin mahtui kaikkea ripsiväreistä pehmoleluihin.

– Ideaparkin kautta lahjoja on tullut vähitellen satoja. Nyt lahjoja on kertynyt niin paljon, että osan voimme säästää esimerkiksi lasten syntymäpäiviä varten. Pirkanmaalaiset ovat tänä vuonna todella halunneet auttaa, lopputulos on aivan huikea, Tampereen Hope ry:n tiiminvetäjä Kirsi Stenvall kiittelee.

OSSI AHOLA

Tänä vuonna kaikki Hope ry:n asiakasperheiden lapset saavat ainakin yhden upouuden joululahjan.

Joululahjakeräysten aikana kaikki lasten ja nuorten joululahjatoiveet on saatu toteutettua ja ostoskeskuksiin on tuotu niin pikkuautoja, Barbeja, supersankarihahmoja, leffalippuja kuin nuorten miesten toivomia suihkusaippuoitakin. Aamulehti uutisoi keräyskampanjasta aiemmin viime viikolla.

– Aamulehden jutun jälkeen nuorille miehille on tuotu deodorantteja ja suihkugeelejä niin paljon, että joulun jälkeen monet tamperelaisnuorukaiset tuoksuvat oikein hyviltä, Stenvall sanoo ja nauraa.

Tullintorin markkinointipäällikkö Paulariina Liuhtonen kertoo, että lahjoja ovat tuoneet keräykseen niin hyvin nuoret kuin vanhemmatkin, monet lapsiperheet ja eri yrityksetkin.

– Vaikka pienille lapsille kertyi ehkä eniten yksittäisiä lahjoja, nuorille tuli myös esimerkiksi lahjakortteja vaateliikkeisiin, Liuhtonen sanoo.

OSSI AHOLA

Tia Antila ja muut tullintorilaiset ovat joululahjakeräyksen tuloksesta innoissaan. Pelkästään Tullintorin kautta lahjoja Hope ry:n asiakasperheille kerättiin lähes 2000 kappaletta.

Hopen vapaaehtoiset paketoivat sadat lahjat itse ja ensi viikolla yli 800 asiakasperhettä saapuu noutamaan lahjansa.

– Meno on kuin Korvatunturin pajassa, sillä teemme jokaiselle perheelle nimellä valmiiksi joulukassin, jossa on lasten toiveiden mukainen lahja, Stenvall kuvaa.

Hopen tiiminvetäjä muistuttaa, että arki jatkuu myös joulun jälkeen ja etenkin raha-apua tarvitaan paljon. Yhdistys auttaa perheitä myös tukemalla lasten ja nuorten harrastuksia maksamalla kausimaksuja.

– Paikalliset yritykset voisivat esimerkiksi tukea lasten harrastuksia puhtaasti rahalla, jotta vähävaraisetkin lapset ja nuoret saisivat oman harrastuksen.

Myös Joulupuu Tampere -keräyksen kautta vähävaraisille lapsille saatiin kasaan suuri saalis lahjoja. Pirkanmaalaiset lahjoittivat vähävaraisille lapsille yli 6 200 lahjaa Tammerkosken Nuorkauppakamari ry:n ja Tampereen seurakuntien yhteisen Joulupuu Tampere -kampanjan kautta."


Tarjolla on paljon uudenkarheita leluja ja muuta tavaraa lapsille.

Tavoite: 50 000 euroa
Joulupata-keräys on ollut käynnissä perjantaista 16. joulukuuta lähtien. Lelujen lisäksi keräykseen tuodaan esimerkiksi vaatteita ja rahaa.

Perjantain ja tiistain välisenä aikana Tampereen Pelastusarmeija on kerännyt hieman alle 25 000 euroa.

Saajorannan mukaan tavoite on 50 000 euroa. Viime vuonna euroja kertyi 46 000.

– Kiitollisena otamme kaiken tämän vastaan. Yleensä vauhti kiihtyy loppua kohti, joten toivottavasti tuohon tavoitteeseen päästään, hän sanoo.

Pelastusarmeija järjestää Joulupata-keräyksen vapaaehtoisvoimin. Keräyksestä saaduilla varoilla Pelastusarmeija auttaa vähävaraisia.

– Jouluna saamme autettua oikeastaan yhtä paljon kuin koko muuna vuonna yhteensä.

Pelastusarmeijan toimipiste osoitteessa Satakunnankatu 27. Avoinna kello 10–17 perjantaihin 23.12 asti.

Muokkaus 21.12 kello 15.29: tarkennettu tietoa Tampereella avun saaneista.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI