24.11.2022 Lapsiperheiden joulubonus: aatonaattona tilille tuplalapsilisät

 Lapsiperheiden joulubonus: aatonaattona tilille tuplalapsilisät

Kaksinkertaiset lapsilisät eivät vaikuta toimeentulotukeen. Kahden lapsen yksinhuoltaja saa joulukuussa 326,32 euroa enemmän kuin tavallisesti.

 

Joulu saapuu jälleen. Lapsilisät maksetaan kertaluontoisesti kaksinkertaisina joulukuussa. OUTI JÄRVINEN


Tuplalapsilisät ilmestyvät lapsiperheiden pankkitileille jouluaaton aattona eli 23. joulukuuta, Kela tiedottaa.


Ylimääräisillä lapsilisillä voi siis maksaa vielä viimeisiä jouluostoksia.

Lapsilisät maksetaan kaksinkertaisena joulukuussa eduskunnan hyväksyttyä aiheesta lakiesityksen. Tuplalapsilisä ei vaikuta toimeentulotuen määrään.


Merkittävä lisätulo

Lapsilisää maksetaan yhdestä lapsesta 94,88 euroa, toisesta lapsesta 104,84 euroa ja niin edelleen. Lisäksi yksinhuoltajille maksetaan 63,30 euron korotus jokaista lasta kohden. Tarkemmat tiedot lapsilisän määrästä löytyy Kelan sivuilta.

Esimerkiksi kahden vanhemman ja kahden lapsen perheelle kaksinkertainen lapsilisä tarkoittaa 199,72 euron lisätuloa joulukuussa. Yhden vanhemman ja kahden lapsen perheessä lisätulo on 326,32 euroa.


Kertaluontoinen tuki

Lapsilisää maksetaan jokaisesta Suomessa vakituisesti asuvasta alle 17-vuotiaasta lapsesta. Lapsilisä on verotonta tuloa ja sitä maksetaan lapsiluvun mukaan.

Tuensaajan tulot tai omaisuus eivät vaikuta lapsilisän määrään.

Ylimääräisen lapsilisän tarkoitus on tukea lapsiperheiden ostovoimaa hintojen noustessa. Joulukuussa maksettava ylimääräinen lapsilisä on kertaluontoinen.

 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI