07.11.2022 KELAN TYÖNTEKIJÄ SOITTAA AAMUSTA

 Tähän päivään herätty Kelan työntekijän soittoon.

Hän pyysi minua ottamaan yhteyttä sosiaalitoimeen, että he kirjoittaisivat minulle lausunnon, jotta voisin olla perustoimeentulotuen varassa. Ja sillä lausunnolla he voisivat tehdä minulle pidempiä toimeentulotukipäätöksiä, kuin nämä 1 kk päätökset.

Tällä samalla sosiaalitoimen lausunnolla saataisiin pois teksti perustoimeentulotuki päätöksestä, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon.

Tämä kumminkaan ei ole pakollinen toimenpide, vaan voidaan jatkaa näinkin, että joka kk uusi yhden kuukauden päätös. Ja teksi: ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon hakemuksen lopussa, jäisi pois. 

Kysyin tässä sitten Kelan työntekijältä, että eikö LÄÄKÄRIN B-LAUSUNTO OLE YHTÄ PÄTEVÄ. 

Juu on, mutta he haluavat myös sosiaalipuolelta lausunnon. 

Sosiaalipuolen henkilölle soitin, hän oli aivan ihmeissään. Ja vähän tiuskaisi, että ei heillä ole aikaa näitä lausuntoja kirjoitella, näitähän tulisi päivittäin monia. Ja puhelun lopuksi, pyysi minua kirjoittamaan Kelaan, että laittavat pyynnön kirjallisesti heille, jos haluavat tällaisia lausuntoja. 


Jos tästä ei ihminen mene sekaisin, niin ei mistään. Kyllä on aikamoista pyörittämistä ! 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI