30.01.2018 Kuumeessa ollut Kerttu, 3, sai sittenkin jäätelönsä - Tuntematon auttaja maksoi Annan ruokaostokset

 Kuumeessa ollut Kerttu, 3, sai sittenkin jäätelönsä - Tuntematon auttaja maksoi Annan ruokaostokset
Tiistai 30.1.2018 klo 06.33   
Tuntematon nuori nainen yllätti Annan ja hänen pienen tyttärensä maksamalla näiden ostokset, kun Annalla ei ollutkaan tilillä rahaa.

 Tässä osa Annan ostoksista, jotka olivat rahapulassa jäädä kauppaan. Tärkein ostos oli Kertun jäätelö, joka oli kuvaushetkellä mennyt jo parempiin suihin.
Tässä osa Annan ostoksista, jotka olivat rahapulassa jäädä kauppaan. Tärkein ostos oli Kertun jäätelö, joka oli kuvaushetkellä mennyt jo parempiin suihin. (LUKIJAN KUVA)
- Todellinen enkeli! kiittää turkulainen Anna, 27. Hän ei ollut uskoa todeksi sitä, että täysin tuntematon nuori nainen halusi maksaa hänen ruokaostoksensa Kupittaan Citymarketissa maanantaina, kun Annalla ei ollutkaan tilillä rahaa.

- Jos tavoittaisi tämän ihmisen tätä kautta, haluan kiittää häntä. Aivan uskomatonta! Anna ihmettelee tuntemattoman auttamishalua.

Tili miinukselle

Hankala tilanne syntyi, kun Anna oli tyttärensä Kertun, 3, kanssa maanantaina alkuiltapäivästä Kupittaan Citymarketissa. Tarkoitus oli ostaa tavallisia ruokatarpeita, pesuainetta ja kuumeessa olleelle Kertulle mansikkatuutti.

Kassalla tuli kuitenkin ongelma, kun Annan tilin saldo ei riittänyt 40 euron otoksiin. Hän oli tarkistanut vähän aiemmin, että rahaa piti olla, mutta tilanne oli muuttunut.

- Sieltä oli vissiin mennyt katevarauksia.

Anna yritti saada saldonsa riittämään jättämällä osan ostoksista pois.

- Koitin ottaa pari tavaraa pois, mutta ei se onnistunut. Tili oli mennyt miinukselle.

Nuori auttaja

Lopulta Anna sanoi kassatyöntekijälle, että hän vie tavarat takaisin.

- Silloin nuori nainen takanani sanoi ystävällisesti, että hän voi maksaa ostokset. Hän oli siinä kaverinsa kanssa.

Anna ei ollut usko kuulemaansa, sillä ostokset maksoivat 40 euroa. Apua tarjonnut nainen vaikutti häntä itseään nuoremmalta.

- Sanoin, että ei kai, tämä on näin iso summa. Onhan 40 euroa on aika paljon. Ei se ole sama kuin että annan pari euroa jollekin.

Nuori vaalea nainen piti kuitenkin kiinni tarjouksestaan, ja hän maksoi Annan kaikki ostokset. Seuraava yllätys Annalle oli se, että auttaja ei halunnut edes rahojaan takaisin, vaikka Anna tarjoutui maksamaan ne hänen tililleen tai mobiilimaksulla, jos saisi puhelinnumeron.

- Hän sanoi vain, että jos näet että voit auttaa, laita hyvä kiertämään. Kysyin, voinko halata häntä, vieraan ihmisen pyyteettömästä auttamishalusta hämmentynyt Anna kertoo. Hän ei todellakaan osannut odottaa apua keneltäkään, vaan ajatteli olevansa kasajonon tukkeena ja ärsyttävänsä takanaan jonottavia yrittäessään saada ostoksensa maksetuksi.

- Olin nolona kun hidastelen ja kestää.

Jäätelötuutti Kertulle

Anna pakkasi helpottuneena ostoksensa ja kertoi Kertulle, mitä juuri oli tapahtunut. Tyttö ei voinut ymmärtää, miten poikkeuksellinen tilanne oli.

- Hän vähän katseli vaan, mitä äiti tuossa touhuaa. Selitin hänelle, miten hienosti lähimmäisen kanssa toimitaan.

Kertun kannalta tuntematon nuori nainen oli todellinen arjen enkeli, sillä hänen ansiostaan kuumeisena kauppaan lähtenyt tyttö sai odottamansa mansikkatuutin.

- Se oli kaikkein tärkein ostos! Anna kiittää lapsen puolesta tuntematonta auttajaa.

Anna haluaa kiittää auttajaansa ja lupaa puolestaan pistää hyvän kiertämään, kun näkee apua tarvitsevan ihmisen.

- Laitan sen saman kiertämään, minkä tämä nainen teki minulle. Se oli ihan älyttömän hienoa!

SOILA SARONIEMI
soila.saroniemi@iltalehti.fi

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI