17.2.2014 TS: Asiakas voitti pikavippifirman oikeudessa

TS: Asiakas voitti pikavippifirman oikeudessa
 Laittomasti Suomessa toiminut pikavippifirma hävisi hovioikeudessa asiakkaalle. Laittomasti Suomessa toiminut pikavippifirma hävisi hovioikeudessa asiakkaalle.Timo Jaakonaho
Julkaistu: 17.2.2014 9:02

Laittomasti Suomessa toimineella pikavippiyhtiöllä ei ollut oikeutta periä lainaamiaan rahoja takaisin asiakkaalta, kirjoittaa maanantain Turun Sanomat.
Turun hovioikeuden tuore ratkaisu koski kiistaa, jossa tamperelaismies jätti yhteissummaltaan 120 euron pikavipit maksamatta.

Miehen mukaan maksamatta jättäminen ei aiheuttanut hänelle seuraamuksia, sillä yrityksen laittomalle toiminnalle ei saa lain mukaan antaa oikeussuojaa.

Hovioikeuden mukaan vuosia Suomessa toimineen pikavippiyrityksen toiminta oli laitonta, koska se ei ollut rekisteröitynyt luotonantajarekisteriin. Käytännössä toimiluvan puute teki yrityksestä lainsuojattoman.

Hovioikeuden mukaan yrityksellä ei laittoman toimintansa takia ole oikeus periä takaisin edes niitä rahoja, jotka se oli lainannut yksityishenkilölle. Päätös koski myös pikaluottojen perintäkuluja.

Turun Sanomien mukaan oikeus antoi ratkaisunsa asiassa viime viikolla.
IS

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI