10.2.2014 KUKAS KUUSEEN KURKOTTAA PUTOAA ALAS...

Luottaen, kesti tasan tarkkaan tähän päivään ja siihen saakka, kun avasin lehtiön ja rupesimme laskemaan miten menot ja tulot täsmää tässä kuussa , srk:n työntekijän kanssa.  Ja olihan se aikamoinen järkytys, että ei riitä, ei riitä vaikka kuinka yrittäisi,  jotkut laskut jää kumminkin odottamaan tulevaa seuraavan kuukauden tuloa.

Eli tulot ovat bruttona     1159,28
verot - ulosotto-jää          745,03   yht 745,03

menot
vuokra                            350,70
vuokrarästi                      215,00
puh+netti                           37,00
verorästit                            30,00
pankkilaina                      266,00     yht 896,70                

Juu hyvinhän tässä käy. Tilille tuli tänään perusturvasta 120 € hammaslääkärilaskuihin. Mutta joudunko sittenkin sen laittamaan tuohon 896,70   vielä puuttuu 31 € , tämä ei ollenkaan ole kivaa.

Laitoin kirjeen Intrumille että voivatko yhtään pienentää tuota vuokrarästi erää olisi vielä kolme kertaa tuo maksamatta. Mutta , jos kaikki rahat menee laskuihin ei jää ruokaan yhtään. Ihan kiva. Mutta oli tämäkin kuukausi samanlainen, olikohan mulla tässä kuussa 4 kertaa rahaa rahapussissa. Ja tilillä 1 €. Vielä pitäisi jemmaankin laittaa, ei ainakaan nytten pysty.


Mä en ole onneksi ainut näitten kanssa taistelija täällä Suomessa. Mutta silleen, että ainakin yritä tulla toimeen, onneksi on tuo SRK kuka auttaa minua kun hätä on suurin.

Luin Tänään lehdestä että Suomessa on syrjäytyneitä 30 000 - 60 000 henkilöä, alle 30 vuotiaita ja niistä miehiä suurin osa , mutta heikommilla ovat nuoret maahanmuuttajamiehet. Tämä henkilö oli syrjäytynyt jo koulussa, ja tavannut kaverin jonka kanssa teki lapsen ja sitten ero ja ensimmäiset pikavipit , kun mistään muualta ei saanut asuntoon takuuvuokria. Nyt hänellä 10 000 € ulosottovelkaa. Syrjäytynyt nuori ja äiti sekä lapsi. Ei kovin ruusuinen tulevaisuus. Ei odota elämältään muuta, kuin pystyisi tyttärelleen puhumaan että  etsisi itselleen kavereita ja kulkisi harrastuksissa , jos on varaa.

Omaa tilannettani kun mietin taakse päin ihan samanlainen tilanne oli mulla 1990 luvulla. Eli jatkuu ja jatkuu, uutta tämä syrjäytyminen, vai oliko ne "puliukot ja tipuliisat" niitä jotka olivat syrjääntyneitä,  nehän asuivat kaatopikoilla yms. paikoissa

Aika menee eteenpäin, muuttuu nimikkeet, ja avustukset tiukkenee, uusia syrjäytyneitä tulee vaan lisää, niiden henkilöt nuorista vanhoihin ihmisiin. Elämää. Ja sen varjopuolia, mutta aurinkoakin luvataan ettei toivoa menetetä. Tsemppiä kaikille.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI