09.11.2018 Lähimaksujen yläraja nousee 25 eurosta 50 euroon

KL: Lähimaksujen yläraja nousee 25 eurosta 50 euroon
31.10.2018 klo 22:20
Muutos tulee voimaan ensi vuoden huhtikuussa.
 Image
Lähimaksussa ei tarvitse näppäillä pin-koodia. SEPPO KUMMALA
Lähimaksujen yläraja nousee ensi vuoden huhtikuussa nykyisestä 25 eurosta 50 euroon, vahvistaa maksupalveluyritys Nets Finlandin toimitusjohtaja Petri Carpén Kauppalehdelle.

Lähimaksua käytettäessä ei tarvitse näppäillä pin-koodia, vaan maksukorttia vilautetaan kassapäätteen vieressä.

Maksukorttiyhtiöt MasterCard ja Visa sekä pankit haluavat vauhdittaa lähimaksujen yleistymistä, mutta myös maksutapahtumia.

– Kaupan kannalta tämä tarkoittaa, että asiointi kassalla nopeutuu, kun lähimaksua voidaan käyttää useammin, kertoo Carpén.

Pohjoismaiden suurimman pankin Nordean Suomen henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Petri Nikkilä kertoo Kauppalehdelle, että myös kuluttajat ovat toivoneet lähimaksujen ylärajan nostamista.

– Lähimaksamiseen ei ole havaittu liittyvän normaalia suurempaa riskiä, ja koska se joiltain osin jopa vähentää korttimaksamiseen liittyviä riskejä, kuten tunnusluvun urkintaa, pidämme muutosta positiivisena. Teemme Nordeassa parhaillaan valmisteluja rajan nostoon liittyen.

Netsin Carpén kertoo, että lähimaksujen osuus maksutapahtumista on jo 45 prosenttia. Hän uskoo osuuden kasvavan 60-70 prosenttiin, kun ostoksen ylärajaa nostetaan.

Tarkka päivämäärä rajan nostamiselle voi vaihdella pankkien välillä, mutta se tapahtuu noin huhtikuun puolessa välissä.

PEKKA NUMMINEN

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI