07.11.2018 Veronpalautus voi vaikuttaa toimeentulotukeen

 Veronpalautus voi vaikuttaa toimeentulotukeen


Saatko veronpalautusta? Huomaa, että yli 50 euron suuruiset veronpalautukset vaikuttavat toimeentulotukeen. 

5 faktaa veronpalautuksesta ja toimeentulotuesta


 1.Veronpalautusten maksupäivä on tänä vuonna 11.12. Palautukset voivat vaikuttaa joulukuussa maksettavaan toimeentulotukeen.
Toimeentulotuki on viimesijainen etuus. Siksi siihen vaikuttavat kaikki käytettävissäsi olevat tulot ja varat.

2.Osa veronpalautuksesta vaikuttaa toimeentulotukeen. Kela huomioi toimeentulotuessa sen osan palautuksesta, joka ylittää ns. vähäisen määrän. Vähäisenä pidetään alle 50 euron palautusta henkilöä kohti tai alle 100 euroa perhettä kohti.

*Jos esimerkiksi yksin asuva asiakas saa veronpalautusta 200 euroa, tästä 150 euroa vaikuttaa joulukuun toimeentulotukeen.

*Suuri veronpalautus voi vaikuttaa toimeentulotukeen useamman kuukauden ajan.

3.Onko sinulle tehty toimeentulotukipäätös ennen joulukuuta? Jos siinä ei ole huomioitu veronpalautusta, Kela tarkistaa päätöksen. Kela saa tiedot veronpalautuksista suoraan verottajalta.

4.Jos veronpalautus on huomioitu tuloksi joulukuulle, tarkistusta ei tarvita. Tämä edellyttää, ettei veronpalautuksen määrä ole muuttunut ilmoituksen jälkeen.

5.Jos veronpalautustasi peritään ulosotossa olevan velan lyhentämiseksi, vain ulosoton jälkeinen osa palautuksesta vaikuttaa toimeentulotukeen. Jos koko veronpalautus ulosmitataan, ei palautus vaikuta toimeentulotukeen lainkaan. Jos olet saanut joulukuulle toimeentulotukipäätöksen, jossa veronpalautus on huomioitu tulona, mutta palautus tämän jälkeen ulosmitataan, Kela tarkistaa joulukuun päätöksen. Toimita Kelaan todistus ulosmittauksesta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI