sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

01.07.2018 Kaikkien pankkien tunnukset eivät välttämättä enää kelpaa ensi vuonna Kelan ja Verohallinnon sähköisiin palveluihin

Kaikkien pankkien tunnukset eivät välttämättä enää kelpaa ensi vuonna Kelan ja Verohallinnon sähköisiin palveluihin

Eilen klo 13:11
Vain Nordean ja Osuuspankin kanssa on päästy sopuun palvelun hinnasta.
 Julkishallinnon sähköisten asiointipalveluiden tunnistautuminen uudistuu ensi vuonna. Kuva Kelan kirjautumissivulta.
Julkishallinnon sähköisten asiointipalveluiden tunnistautuminen uudistuu ensi vuonna. Kuva Kelan kirjautumissivulta. KUVAKAAPPAUS
Osa verkkopankkitunnuksista ei välttämättä enää toimi ensi vuonna tunnistautumisvälineenä julkishallinnon sähköisiin asiointipalveluihin, kertoo Väestörekisterikeskus.

Julkishallinnon sähköisten asiointipalveluiden tunnistautuminen uudistuu vuonna 2019 nykyisten sopimusten päättyessä.

Toistaiseksi Väestörekisterikeskuksen kilpailutuksessa on vastaanotettu taloudellisesti mahdolliset tarjoukset vain kahdelta pankilta: Nordealta ja Osuuspankilta. Niiden pankkitunnuksilla tunnistautuminen onnistuu varmasti jatkossakin.

Valtion budjetissa on osoitettu tunnistautumiskustannuksiin viisi miljoonaa euroa vuodessa. Väestörekisterikeskus aloittaa nyt kaikkien pankkien kanssa jatkoneuvottelut, jossa tunnistautuminen onnistuisi myös jatkossa mahdollisimman monen pankin verkkopankkitunnuksilla.

Mikäli pankkien kanssa ei päästä sopimukseen, on mahdollista, että osa pankeista jää tunnistautumisen ulkopuolelle vuoden 2019 alusta alkaen.

Väestörekisterikeskus kertoo tiedotteessaan olevansa huolissaan kansalaisten mahdollisuuksista tunnistautua jatkossa haluamillaan tunnistusvälineillä julkishallinnon palveluihin.

- Olisi toivottavaa, että kaikki pankit lähtisivät mukaan julkishallinnon tunnistamiseen, jotta jatkossakin kaikki markkinoilla olevat tunnistusvälineet olisivat kansalaisten käytettävissä, sanoo johtaja Joonas Kankaanrinne Väestörekisterikeskuksesta.

Kaikki nykyiset tunnistautumistavat toimivat ainakin vuoden 2018 loppuun saakka.

RIIKKA NYMAN
riikka.nyman@iltalehti.fi