tiistai 24. heinäkuuta 2018

24.07.2018 ARKEA

Aamulla heräät, keität kahvia ja huomaat , että keitin ei toimi. Mocca-Master 10 vuotta takuuta, ei kuulu enää takuun piiriin. Kamala katastrofi, mistä keitin.
Facebookin kirppikset läpi, ja yllätys 10 € keitin.
Onneksi oli rahaa tuon verran.

Kuulin, että :
Luottotiedoton ja sai autoliikeestä osamaksusopimuksen !
Luottotiedoton ja sai autoonsa autovakuutuksen kaskolla OP-Pohjola vakuutuksesta.
Joutunut kylläkin ylimääräistä maksamaan riskin takia.
Myöskin, aikuinen lapsi, asunnoton, ei saa avustusta, kun ei ole kirjoilla missään. Ainoastaan perusosan  toimeentulotuesta. 

Asunnottomalle ohjaavat hakemaan asuntoa, ja jonka luona asustelee, joutuu heidän puheitten mukaan ajamaan toisen taivasalle nukkumaan.
Tähän voisi lisätä, ne tuhannet asunnottomat jotka majailevat milloin missäkin, eivät saa asuntoa, eivät kykene maksamaan vuokraa/takuuvuokraa. Kelan mielestä asunto liian kallis. Ja monessa tapauksessa, asunto saattaa mennä jo toiselle, kun päätökset kestävät niin kauan.

Itse yritin hakea Hepatiitti rokotuksiin avustusta perusturvasta, mutta eivät myöntäneet.
Ja yritin myöskin hakea avustusta  autovakuutuksen osamaksuun, jonka maksoin toisen puolesta    240 € ja syntymäpäivälahjaan sukulaiselle, mutta eivät avusta näistä mihinkään.
Koska katsovat, että kyseiset asiat pitää hoitaa perusosalla.
Tietty saan takaisin kyseisen rahan, mutta nyt tällä hetkellä todella tiukkaa.
Voit tulla hakemaan ruoka-avustusta, kun ensin osoitat , että tilisi on tyhjä. Ja ensisijaisesti neuvoivat ruokajonoon. Itse sanoin, että en kykene menemään ruokajonoon, kuntoutuspaikan takia. Ruokajonossa jossa asioivat asiakkaitamme. Häpeä, nöyryytys.

Itse jouduin myöskin tekemään maksusopimuksen Elisalle, kun rahat loppuivat kesken kaiken. Saan maksusopimuksen, kun olen pitkäaikainen asiakas, ja hoitanut lasku ajallaan, kun siihen pystyn.
Liian paljon taas asioita, joita pitäisi jaksaa, mutta kun ei jaksa.

Helli helii ja töissä pullan paistamista lukemat pienessä keittiössä, jossa ei ilmastointia.
Juomaa kuluu.

Lotonnut olen, ja toivonut pikkasen isompaa lottovoittoa, jotta saisin ystävättärelle 1000€ ja  nuo ulosottovelat kuitattua ja vaikka matkaankin, ensimmäiseen ulkomaanmatkaan.

Unelmia ja unelmia ja vielä kerran unelmia.
Toivo paremmasta huomisesta, ja tulevaisuudsta.