08.01.2019 AVI vei toimiluvan toistuvasti lakia rikkoneelta perintäyhtiöltä – perintä saa kuitenkin jatkua, koska Posti unohti pyytää kuittauksen päätökseen

AVI vei toimiluvan toistuvasti lakia rikkoneelta perintäyhtiöltä – perintä saa kuitenkin jatkua, koska Posti unohti pyytää kuittauksen päätökseen

Tänään klo 12:21

Toimiluvan menetys määrättiin kolmen kuluttajilta tulleen ilmoituksen seurauksena.

Image
Perintäyhtiöltä vietiin toimilupa. Kuvituskuva. VEERA KORHONEN/SKA
Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on perunut toimiluvan perintäyhtiö Alektum Oy:ltä. Toimiluvan peruutus määrättiin seurauksena kolmesta päätöksestä, jotka annettiin 31. joulukuuta 2018.

Ylitarkastaja Anna-Emilia Sirén Etelä-Suomen AVI:sta sanoo, että toimiluvan peruminen edellyttää hyvin vakavia ja toistuvia rikkomuksia sekä piittaamattomuutta viranomaisten päätöksistä. Perumisia ei hänen mukaansa tehdä yleensä edes vuosittain.

– Kyseessä oleva yritys on menetellyt toistuvasti lain ja hyvän perintätavan vastaisesti, eikä ole korjannut menettelyään varoituksista huolimatta, Sirén kertoo.

Toimiluvan perumiseen johtaneet ilmoitukset tulivat kuluttajilta. Ilmoitetuissa tapauksissa Alektum oli esimerkiksi perinyt riitautettuja saatavia, antanut velalliselle harhaanjohtavaa tietoa ja jatkanut lainvastaisten perintäkulujen perintää.


Ei tiedoksiantoa
AVI:n päätöksestä huolimatta Alektum saa tällä hetkellä jatkaa perintätoimintaansa. Syynä on Sirénin mukaan Postin virheellinen menettely toimitettaessa seurauspäätöksiä yritykselle.

– Heillä on tämä päätös tiedossaan, mutta Posti on antanut päätökset tiedoksi Alektumille ilman asianmukaista kuittausta. Yritys on myös kieltäytynyt jälkikuittaamasta saantitodistusta, eikä ole siis saanut vielä päätöstä todisteellisesti tiedokseen, Sirén kertoo.

Nyt tieto toimiluvan menetyksestä on Helsingin käräjäoikeuden haastemiesten vietävänä Alektumille. Perintätoiminta päättyy vasta päivästä, jona päätöksen virallinen tiedoksianto tapahtuu.

– Mahdollisimman pikaisesti, Sirén toteaa haastemiehille annetun toimeksiannon aikataulusta.

Päätöksen tiedoksisaannin jälkeen Alektum saa vielä vastaanottaa ennen tiedoksisaantia lähetetyistä maksuvaatimuksista saatavat suoritukset ja tilittää ne toimeksiantajille.

Alektum Oy on osa Alektum Groupia, jonka pääkonttori on Ruotsin Göteborgissa. Vuonna 1992 perustettu yritys toimii 16 Euroopan maassa, joissa sillä on yhteensä yli 500 työntekijää.

JOONAS LEHTONEN

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI