23.02.2017 Kela hakee uusia työntekijöitä asiakaspalveluun - "ruuhka on aiheuttanut asiakkaille kohtuutonta haittaa"

Kela hakee uusia työntekijöitä asiakaspalveluun - "ruuhka on aiheuttanut asiakkaille kohtuutonta haittaa"
Torstai 23.2.2017 klo 06.06  
Kela tiedotti keskiviikkona rekrytoivansa uusia työntekijöitä kasvaneen asiakasmäärän vuoksi.

Kela rekrytoi uusia työntekijöitä paikkaamaan vajetta.
Kela rekrytoi uusia työntekijöitä paikkaamaan vajetta.
Kela rekrytoi uusia työntekijöitä paikkaamaan vajetta. (TIMO MARTTILA)
Kela tiedotti keskiviikkona rekrytoivansa uusia työntekijöitä kasvaneen asiakasmäärän vuoksi.

Perustoimeentulotuen myöntäminen ja maksaminen siirtyivät kunnilta Kelan hoidettavaksi vuoden 2017 alussa, ja se on ruuhkauttanut Kelaa pahasti.

Tehtävän arvioitiin vaativan noin 750 henkilötyövuoden työpanoksen. Alkuvuosi on kuitenkin osoittanut, että henkilökuntaa tarvitaan lisää.

Kelan toimistoissa käy tällä hetkellä yli 12 000 asiakasta päivässä. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna asiointimäärä on kasvanut noin 57 prosenttia. Kelaan tulee tällä hetkellä myös poikkeuksellisen paljon puheluita, noin 20 000 päivässä. Puheluiden määrä on kaksinkertaistunut viime vuoteen verrattuna.

- Kasvaneesta asiakasmäärästä johtuva ruuhka on aiheuttanut asiakkaille kohtuutonta haittaa. Jotta pystyisimme palvelemaan asiakkaita mahdollisimman hyvin, tarvitsemme vielä lisätyövoimaa aiemmin rekrytoidun henkilöstön lisäksi. Rekrytoinnit on jo aloitettu eri puolilla Suomea, asiakkuusjohtaja Elise Kivimäki toteaa Kelan tiedotteessa.

Lisärekrytointien lisäksi tilanteeseen on puututtu siten, että Kelassa tehtävää työtä on porrastettu uudella tavalla, ja ylitöitä on tehty runsaasti.

Kela vakuuttaa pyrkineensä ennakoimaan kasvavan asiakasmäärän niin hyvin kuin mahdollista.

Kelaan palkattiin loppuvuodesta 2016 satoja uusia työntekijöitä perustoimeentulotuen etuuskäsittelyyn, asiakaspalveluun ja esimiestehtäviin. Kiinnostus Kelan toimeentulotehtäviä kohtaan oli silloin suurta. Hakemuksia saapui yhteensä 6719.

TIIA PALMÉN
tiia.palmen@iltalehti.fi

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI