03.03.2016 Parrakas hyväntekijä toi hyvää mieltä leipäjonoon makkaran muodossa.

Parrakas hyväntekijä grillasi Myllypuron leipäjonon jonottajille satoja makkaroita: ”Paljon hymyä, ilon kyyneleitä”
Parrakas hyväntekijä toi hyvää mieltä leipäjonoon makkaran muodossa.

Julkaistu: 2.3. 22:01

Tuntematon hyväntekijä grillasi leipäjonossa ruokaa odottaville makkarat.
Helsingin Myllypuron leipäjonossa oli keskiviikkoaamuna erikoinen näky. Rouheaan tekopartaan sonnustautunut mies paistoi grillillä 450 makkaraa ja jakoi ne jonottajille.

Ilta-Sanomat tavoitti keskiviikkoiltana Brother Christmas -taiteilijanimeä kantavan miehen kotoaan spinningpyörän kyydistä. Mikä ihmeen mies tämä ”Jouluveli” oikein on?
– Olen ihan normaali kahden lapsen isä. Ei ole mitään perintöjä tai huippu-urheilijan palkkoja, olen ihan tavallinen tallaaja, kertoo Brother Christmas.

Paljon hymyä ja ilon kyyneleitä

Leipäjonon viereen pystytetyssä grillissä oli koko ajan valmistumassa maksimaalinen määrä makkaroita ja kaikki tuli syödyksi parissa tunnissa.
– Tunnelma jonossa oli oikein hyvä, aurinkoinen sää varmaan vaikutti myös. Jengi tuli siihen heti auttamaan grilliä pystyttäessä. Paljon hymyä, ilon kyyneleitä ja kiitollisuutta näkyi pitkän jonon ihmisillä, kertoo Brother Christmas.

Makkaroiden lisäksi kaksi jonossa ollutta perhettä sai isommat ruokakassit, jotka hyväntekijä toimitti heille kotiin.
– Heille tuli vähän niin kuin joulu helmikuun alussa. Kyllä siellä vähän ehkä tirautettiinkin.

Brother Christmas ei kustantanut makkaroita eikä ruokakasseja omasta pussistaan, vaan hän hankkii yrityksiä yhteistyökumppaneikseen hyväntekeväisyysprojekteihinsa. Aamun makkarat tulivat Helsingin Makkaratehtaalta.

– Vaikutti siltä, että apu menee Myllypurossa sataprosenttisesti tarpeeseen. Jonossa oli pääosin vanhempaa väestöä, mutta kyllä siellä oli lapsiperheitäkin. Tuntuuhan se pahalta, että lapset istuvat rattaissa leipäjonossa samaan aikaan, kun toiset lapset leikkivät jossain, miettii Brother Christmas.

Idea syntyi lasten kanssa

Hyväntekeväisyystempaus ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen. Viime jouluna Brother Christmas vei kuudelle perheelle ruuat ja lapsille lahjoja.
– Yhdessä perheessä sanottiin, että he eivät ole pystyneet kolmeen jouluun pitämään joulua lapsille, kun ei ollut kuin nakkikastiketta pöydässä. Kymmenen kilon kinkku, joulukalat ja lasten joululahjat olivat iso juttu heille, kertoo Brother Christmas.

Idea auttaa muita syntyi kotona lasten kanssa kotona mietiskellessä.

– Olen ollut huono rahan lahjoittaja, kun en tiedä miten lahjoitukset menevät perille. Itse tekemällä näkee, että apu menee sataprosenttisesti perille, pohtii Brother Christmas.

Joulupukki on tuttu lahjojen antaja niin lasten kuin aikuistenkin mielessä, siksi jouluaiheinen nimi valikoitui miehen auttaja alter egoksi. Asusteet löytyivät stylisti Teri Niitin avustuksella, johon Brother Christmas oli yhteydessä.
– Häntä ei tarvinnut pitkään houkutella tähän mukaan.

Pitkä pyöräily luvassa

Uusia tempauksia on luvassa kevään mittaan. Ensi tiistaina Brother Christmas aikoo viedä kymmenen veteraania puolisoineen tai hoitajineen HIFK:n jääkiekkopeliin, jonne kansainvälinen yritys on lahjoittanut heille oman aition. Hän on sopinut myös kahdelle veteraanille puolisoineen ravintolaillallisen Michelin-tähdellä palkitussa helsinkiläisravintola Olossa.

Mutta miksi Brother Christmas oli spinningpyörän kyydissä?

– Yritän pyöräillä 24 tuntia spinningpyörällä maaliskuun kuudestoista päivä ravintola The Cockissa. Hyväntekeväisyystempauksessa saaduilla varoilla viemme suolistosairaus IBD:tä sairastavia lapsia ensi kesänä Linnanmäelle, sanoo Brother Christmas.
Minna-Riikka Härkönen

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI