24.06.2014. VUOKRA

Vuokra, mikä maksetaan joko kaupungin, kunnan, tai VVO:n tai säätiöitten vuokra- asunnoista.
Itselläni on kaupungin vuokra-asunto, ja maksu menee suoraan välitystililtäni, ja asumistuki Kelalta suoraan vuokran-antajalle. Joissain tapauksissa asumistuen voi saada tililleen, ja sitten suorittaa koko vuokran vuokranantajalle. Antaa ns. pelivaraa, jos on tiukka tilanne.

Minun kaupungissani on vuokranantaja laittanut suoraan rästivuokrat perintäfirmaan, eikä vuokranantajan kanssa voi enää sopia rästeistä, vaan soitto perintäfirmaan ja heidän kanssaan sovittava.
Perintäfirmassa on sääntönä ollut , että enintään neljään osaan voi jakaa rästin, ja jos vuokra on 490 €, ja riippuen tietty rästistä siihen lisäksi, huitelee jo aikaisen isoissa summissa yhteensä 500€ - 1000€. Perintätoimistossa on sääntönä, että myös kuluva vuokra maksettava ja rästit siihen päälle.

Sitten, jos on jo päässyt kolme rästiä yhteensä, on mahdollista häätää asukas pois asunnosta.
itselläni oli kerran tilanne, jossa olin kanssa leikkinyt vuokralla ja maksanut osaa, ja kappas vaan jäikin sitten pikkasen isompi velka rästiin, silloin ei ollut vielä perintätoimistoa perimässä, niin meni sitten ulosottoon ja summa huiteli 1800 €. Siinä olikin tekemistä, mistä moinen summa, lainasin 1000€, mitä en vieläkään ole maksanut pois, pitkäaikainen laina kaverille kaverilta  ja sukulainen lainasi 500€,  jonka olen suorittanut pois  ja itse maksoin sen 300 e. Sain jäädä tähän asuntoon.

Mutta, en toista kertaa tekisi velkaa vuokralla, onhan kumminkin asunto yksi perustarve ihmisellä, ja kyllähän niitä apuja saa , jos niitä haluaa. Seurakunta ei anna asumiseen maksuja, vaan muuhun esim. ruokaan. Kaupungilta tai kunnalta voi saada apua, jos menee nöyränä hakemaan. Mutta , sillä asenteella, että maksatte tämän, ei auta. Sitouduttava "kestävään kehitykseen". Ja laittavat asumistuen suoraan vuokranantajalle, jää se pelivara pois. Onhan  vuokraosuus pienempi , kun asumistuki otettu siitä pois, helpottaa.

Tuo on erittäin hyvä, että perintätoimisto hoitaa rästivuokrat. Ei anna pelivaraa, vuokrien "puljaamisessa".
tai siihen on suurempi kynnys. Ja yleensä kaupungilta, saa vuokratakuuden asuntoon, 1-2 kuukauden vuokravakuus. Maksusitoumus, eli rahaa ei liiku , menee tililtä tilille. Ja kun muuttaa, vakuus ei mene uuteen asuntoon suoraan, vaan tarvitaan uusi maksusitoumus  takuuvuokrasta/takuuvuokrista.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI