18.06.2014 Täällä on nyt Suomen eniten maksuhäiriömerkintöjä

Uudet listat julki:
 Täällä on nyt Suomen eniten maksuhäiriömerkintöjä
 


Tuoreet tilastot paljastavat paikat, joissa on eniten maksuhäiriömerkintöjä.
Suomen Asiakastieto Oy:n tuore tutkimus paljastaa, että suomalaisten maksuhäiriömerkinnöissä on suuria alueellisia eroja. Useilla alueilla jopa yli viidenneksellä täysi-ikäisistä asukkaista on maksuhäiriömerkintöjä.

Noin kahdeksalla prosentilla suomalaisista on maksuhäiriömerkintä. Viime vuonna suhteellisesti eniten maksuhäiriöisiä henkilöitä asui Hämeenlinnan Katumassa. Viimeisen 12 kuukauden aikana tilanne on muuttunut.

Suhteellisesti eniten maksuhäiriömerkintöjä

1. Turun Pansio-Pernossa jopa 22,3 prosentilla asukkaista on maksuhäiriöitä.
2. Pirkanmaalla sijaitsevan Urjalan Nuutajärven asukkaista 22,1 prosentilla on maksuhäiriömerkintä.
3. Kotkan Hovinsaaren asukkaista 22 prosenttia on maksuhäiriöisiä.

Määrällisesti eniten maksuhäiriömerkintöjä

1. Helsingin Länsi-Herttoniemessä on rekisteröity noin 16500 maksuhäiriömerkintää.
2. Helsingin Munkkiniemessä maksuhäiriömerkintöjä on noin 13 300 kappaletta.
3. Helsingin Laajasalossa maksuhäiriömerkintöjä on rekisteröity noin 12 900.

Yhteissumma lähes kolme miljardia euroa


Viimeisen 12 kuukauden aikana rekisteröityneiden yli 1,3 miljoonana maksuhäiriömerkinnän yhteissumma on lähes kolme miljardia euroa. Tyypillinen maksuhäiriö rekisteröidään 100–300 euron saatavasta, mutta hajonta Suomen Asiakastieto Oy:n mukaan kuitenkin valtava ja suurimmat maksamattomat saatavat liikkuvat miljoonissa.

Vuoden alussa Suomen Asiakastieto Oy kertoi, että suomalaisten maksuhäiriöisten määrä lähenee laman jälkeistä ennätystä. Vuodesta 2008 maksuhäiriömerkinnät ovat yli kaksinkertaistuneen.

Maksuhäiriöiden kannalta paras tilanne on Keski-Pohjanmaan Yli-Kannuksessa, jossa vain puolella prosentilla asukkaista on maksuhäiriömerkintä. Myös Kajaanin Paltaniemi (0,9 %) sekä Pohjanmaan Ytteresse (1,1 %) pärjäävät hyvin. Uudellamaalla vähiten maksuhäiriöisiä asuu Espoon Laaksolahdessa, Friisilässä, Westendissä ja Kirkkonummen Sundsbergissa, joissa kaikissa maksuhäiriömerkintöjä on alle kahdella prosentilla asukkaista. Helsingin keskusta-alueella maksuhäiriöisiä asukkaita on lähes 11 prosenttia.

Tutkimuksessa oli mukana alueet, joilla asuu yli 200 täysi-ikäistä henkilöä.

Juttua päivitetty klo 11.31: Asiakastiedon aamuisessa lehdistötiedotteessa oli virheellisesti mainittu, että euromääräisesti eniten maksuhäiriömerkintöjä olisi kertynyt Helsingin Laajasaloon. Oikea postinumeroalue on kuitenkin Etelä-Vuosaari.

Elli-Alina Hiilamo/Julkaistu: 18.6.2014 10:48, päivitetty: 18.6.2014 11:32

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI