17.6.2013. Täällä asuu eniten maksuhäiriöisiä

Pysäyttävät luvut Suomesta: Täällä asuu eniten maksuhäiriöisiä
 Sari Gustafsson
Julkaistu: 17.6.2013 10:18, päivitetty: 17.6.2013 10:19

Suomen Asiakastiedolla on pysäyttäviä lukuja suomalaisten maksuhäiriömerkinnöistä.
Asiakastiedon tutkimuksen mukaan kahdeksalla prosentilla täysi-ikäisistä suomalaisista on tällä hetkellä yksi tai useampi maksuhäiriömerkintä.

Asuinalueittain tarkasteltuna maksuhäiriöisten määrä vaihtelee kuitenkin huomattavasti.

Hämeenlinnan Katumassa maksuhäiriöisiä on Asiakastiedon mukaan jopa 23,2 prosenttia asukkaista. Maksuhäiriöisten asukkaiden osuus on yli viidennes myös Karhuvuoressa ja Hovinsaaressa Kotkassa, Pansio-Pernossa Turussa sekä Taskila-Toppilassa Oulussa.

Maksuhäiriömerkintä kertoo aina hoitamattomasta saatavasta, joten näissä paikoissa laskuja jää useimmin Suomessa maksamatta.

Paras tilanne on Asiakastiedon mukaan Pohjanmaan Ytteressessä, jossa vain prosentilla asukkaista on maksuhäiriömerkintä. Uudenmaan asuinpaikoista nousevat esille Espoon Friisilä sekä Kirkkonummen Sundsberg. Näissä molemmissa maksuhäiriöisiä on ainoastaan 1,4 % asukkaista.

Eniten maksuhäiriöisten henkilöiden määrä kasvoi vuoden aikana Tampereen Hervannassa, jossa asuu tällä hetkellä lähes 2 000 maksuhäiriöistä henkilöä. Viime vuonna luku oli reilusti yli sata vähemmän. Tällä hetkellä alueen asukkaista joka kymmenennellä on vähintään yksi maksuhäiriö.

- Alueen maksuhäiriöriskiin vaikuttavat monet tekijät, kuten työllisyys, koulutustaso ja asumismuoto. Tietylle alueelle osuvat laajat irtisanomiset voivat aiheuttaa normaalia suurempia muutoksia kotitalouksien maksukykyyn. Työttömyys ja maksuhäiriöt kulkevat tutkimuksen mukaan käsi kädessä, sanoo liiketoimintajohtaja Heikki Koivula Asiakastiedon tiedotteessa.

IS

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI