21.10.2019 Kela kokeilee kuntoutuspalveluissa rekisteröitymismenettelyä

Kela kokeilee kuntoutuspalveluissa rekisteröitymismenettelyä

Kokeilulla selvitetään, miten rekisteröitymismenettely soveltuu kuntoutuksen järjestämiseen.


Kela kokeilee vuosina 2020–2022 toteutettavassa hankkeessa rekisteröitymismenettelyä kuntoutuksen järjestämiseen. Hankkeen avulla selvitetään, miten rekisteröintimenettelyä voidaan käyttää ja miten se soveltuu kuntoutuspalveluiden järjestämiseen. Rekisteröintimenettely voisi korvata jatkossa tarjouskilpailun.

Rekisteröintimenettelyssä asiakas voi valita palveluntuottajan rekisteröitymisehdot täyttävien palveluntuottajien joukosta. Kela määrittelee erikseen kriteerit, jotka rekisteröityneen palveluntuottajan pitää täyttää. Menettelyssä asiakas saa nykyistä kattavammin tietoa sekä palveluntuottajista että palvelun sisällöstä.

Kokeiluun on valittu tässä vaiheessa kaksi kuntoutuspalvelua: Oma väylä -kuntoutus sekä aikuisten sydänkurssit.

Oma väylä -kuntoutus on uusi, moniammatillista kuntoutusta sisältävä palvelu neuropsykiatrisen diagnoosin saaneille 16–29-vuotiaille asiakkaille. Palveluntuottajat voivat rekisteröityä Oma väylä -kuntoutuksen palveluntuottajaksi kesällä 2020. Palvelu käynnistyy asiakkaille syksyllä 2020.

Aikuisten sydänkurssien palveluntuottajaksi voi rekisteröityä syksyllä 2020. Palvelu käynnistyy asiakkaille 1.1.2021.

Kokeilua voidaan laajentaa myöhemmin myös muihin palveluihin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI