22.12.2014 Tuliko apua riittämiin, liikaakin.....

*** Yksinhuoltajaperhe koki uskomattoman jouluyllätyksen: ”Ihmisillä on sydän paikallaan”
Joulun alla varsinkin huonompiosaisilla perheillä voi olla hyvinkin raskasta: rahat eivät riitä joululahjoihin ja näyttäviin jouluaterioihin.
Tuomas Selänne

Espoolainen perheenäiti Titta Vaittinen on kiitollinen. Osku, 2, Lassi, 8, ja Miro, 11, saavat elämänsä ikimuistoisimman joulun - avustusryhmien ansiosta.
Edelleen löytyy kuitenkin hyväntekijöitä, jotka auttavat täysin tuntemattomia perheitä rakentamaan iloisen ja ikimuistoisen joulun.

Yksi tällaisista avunsaajista on yksinhuoltaja Titta Vaittisen perhe Espoosta. Kolmen lapsen yksinhuoltaja jäi syksyllä työttömäksi ja rahat ovat tiukassa.
Syksyllä Vaittinen laittoi Facebookin Avustuksia vähävaraisille -ryhmään ilmoituksen avuntarpeestaan. Arjen hyväntekijöiden määrä hämmensi naisen, sillä tuntemattomat ihmiset lahjoittivat heille muun muassa vaatteita, ruokaa ja leluja.
-Ihmisten avokätisyys yllätti minut täysin. Auttaa nyt täysin ventovieraita ihmisiä näin ruhtinaallisesti, Vaittinen hehkuttaa.

”Pomo sanoi, että paistaa kinkun itse”
Tänä vuonna Osku, 2, Lassi, 8, ja Miro, 11, saavat elämänsä ikimuistoisimman joulun - juurikin avustusryhmien ansiosta.
-Viime viikolla laitoin Facebookin Jouluapu, Koko Suomi -ryhmään viestin ja sieltä sain taas todella paljon apua joulua varten. Erään yrityksen työporukka otti yhteyttä. He kertoivat, että olivat keränneet rahaa avustusta varten ja päättivät auttaa juuri meidän perhettä, Vaittinen kertoo.
Avokätiseen lahjoitukseen kuului kaikille pojille uudet talvivaatteet. Lisäksi yrityksen puhemies aikoi toimittaa Vaittisen perheelle kaikki jouluruuat.
-Pomo sanoi vielä, että hän henkilökohtaisesti paistaa kinkun meille itse, koska on siinä kuulemma niin hyvä! äiti-Vaittinen nauraa.
Hyvät teot eivät loppuneet tähänkään, koska Titta Vaittinen oli laittanut ilmoituksen myös paikallisen korttelikirppiksen Facebook-sivulle.
-Kysyin, josko joltakulta olisi löytynyt halvalla vanhoja joulukoristeita, että voisin luoda vähävaraisen perheen pojille vähän joulutunnelmaa. Yhtäkkiä sain kymmeniä yhteydenottoja ihmisiltä, jotka halusivat auttaa meitä ja tarjosivat lahjoja, ruokaa ja koristeita.
Nyt perheen kuusi on koristeltu lahjoitetuilla koristeilla, ikkunoita somistavat lahjoituksena saadut jouluverhot ja kynttilät, ja kaapit notkuvat lahjoista ja jouluherkuista.

-Pojat ihmettelivät, että onko tämä kaikki todella vain ja ainoastaan meille! Tämä on ihan uskomatonta.
-Eniten yllättää se, että lahjoja ei tullut vain pojille, vaan ihmiset halusivat auttaa ja antaa lahjoja myös minulle, Vaittinen sanoo ja kertoo paketeista löytyvän lelujen ja lastenvaatteiden lisäksi myös muun muassa ruokakauppojen lahjakortteja ja hemmottelutuotteita.
-Tämä on niin uskomatonta, että olen monta kertaa nipistänyt itseäni ja miettinen, että onko tämä oikeasti totta, että näitä arjen enkeleitä ja auttavia ihmisiä todella on.
-Näillä ihmisillä on todellakin sydän paikallaan ja olen todella kiitollinen kaikille lahjoittajille! Vaittinen jatkaa liikuttuneena.

***Jouluapu, Koko Suomi
  Hei! Tänään sain todella ikävää palautetta näin joulun alla: "Minä voin sanoa omasta puolestani että maku meni!
Tuo lehtiartikkelissa oleva perhe oli meidän avustuskohteemme. Tekstailin äidin kanssa ja avun tarve oli kova????
Hommasimme pojille satojen eurojen legot, autoparkkitalot, 30 uuden uutta aku ankan taskukirjaa yms. ja ruokaan oli rahaa yli 300e ja allergiat otettu huomioon. Olin helvetin yllättynyt kun luin lehtijutun "kaapit notkuvat ruokaa"...ja lahjoja on niin hienoa availla. Olisiko ollut asiallista ilmoittaa meille esim.ettei ruoka-apua enää tarvita ja olisimme mitä luultavimmin toimittaneet lahjat kuitenkin. Mitä teki äiti? Ei vastaa viesteihin eikä puheluihin kunnes sitten laitan viestin "avuntarpeenne näyttää olevan ohi, me emme toimita mitään". Sitten laittoi jonkun viestin selitellen, selitellen....
Olemme todella pettyneitä äidin toimintaan! Ehkä hän sai yllättävän paljon apua, ok. Mutta meille olisi tullut ilmoittaa muuttuneesta tilanteesta jotta olisimme voineet kohdistaa avun muille.
Nyt ystäväni ovat niin ärsyyntyneitä että vain minä ja eräs toinen lahjoitamme yht.100e erään ystäväni jo auttamalle perheelle, legot annettiin eräälle ryhmämme lapselle, parkkitalo samoin, ja muut ottivat rahansa takaisin.
Eivätkä osallistu enää koskaan."

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI