sunnuntai 21. syyskuuta 2014

21.09.2014 MITEN ?

Kysympä Teiltä miten järjestetään 50-vuotis syntymäpäiväjuhlat , kun budjetti on 0€ ?
Itse olisin kova leipomaan ja tekemään, mutta tuo raha on sitten aika sen oleellinen osa , niitä leipomuksia, tai ei niitä rahoja sinne leipomuksiin laiteta vaan niitten tarvikeaineisiin.

Juu, nyyttäreitten merkeissä osittain menee, mutta olisi se kivaa jotain pientä järkätä omillakin pikku kätösillään. Tässä tulee aina se peiliin katsominen, ja toteaminen :mitä oletkaan mennyt tekemään , saadaksesi itsesi tällaiseen jamaan.

Pitänyt elintasoa korkeana ja sitten pitänyt laskujen kanssa ja vippien kanssa pelata ja puljata !
muistan kuin eilisen päivän , ne kamalimmat päivät, kun mietit heti aamusta mistä saisit rahaa laskun maksamiseen ja elämiseen. Siinä vaiheessa ei vielä ollut perusturva mun apuna, vaan ihan itse yritin tulla toimeen ja lunastaa itseni pois tuosta velkojen ja vippien maailmasta, mutta kuinkas kävikään , jouduin aina vain syvemmälle ja syvemmälle ja lopulta olin jo niin rikki ja väsynyt , etten jaksanut enää.

Nyt kun olen ollut tässä elokuusta 2012, ulosotto ja perusturva ja vakuutusyhtiö/kela ja YTK ansiosidonnaisen maailmassa. Niin älkää missään nimessä kadehtiko minua, sillä tämä jos mikään syö ihmistä ihan kamalasti.

Ensin pyysin harkinnanvaraista pakastimeen, tuli ei ! Sitten pyysin harkinnanvaraista tietokoneeseen, tuli ei!

Mistään ei tule mitään ylimääräisiä apuja, joutuu kaiken käymään pohjamutia myöten ja nöyrtymään ja anelemaan. Oma valintani.
Juu niin on, mutta jos ihminen saa jotain hyvää itselleen ja osaa arvostaa sitä, niin sitä on paljon onnellisempi, edes pienestä ihanuudesta, ja siitä on hyvä jakaa hyvää myös muille.

Olen toisaalta syntynyt onnellisten tähtien alla siinä suhteessa, että en lannistu kovin helpolla, vaikka nämä aallonpohja kestää välillä viikkoja, niin sitten taas noustaan ja yritetään uudelleen ja taas yritetään.
Niin olenkohan tyhmä, kun välillä tuntuu , että hakkaan päätä vaan seinään, uudelleen ja uudelleen ja uudelleen.... opinkohan koskaan, vai onkohan tämä sitä SUOMALAISTA SISUA !