28.3.2014. SEKALAISTA HÖPÖNHÖPPÖÄ

Sellaiselta juuri tuntuu, mitä otsikossa lukee.
Leikataan ja katkotaan, lisätään ja poistetaan. Annetaan ja otetaan. Mielivaltaista toimintaa, ja ketkäs eniten kärsii pienituloiset ja perheelliset.

Minä kuulun tuohon pienituloisten ryhmään, todellakin, elämiseen jää kuukaudessa, huhtikuussa laskujen jälkeen 104 €. Ja siitä pitää vielä laittaa silmälaseihin 72 € , yllätys elämiseen jää tasan tarkkaan 32€ !
                                   _________________
TALOUS UUTISISSA 26.3.2014
TOIMEENTULOTUKI
Päätös tuli - toimeentulotuki siirtyy pois sossun luukulta

Hallitus on tiistaisen kehysriihensä myötä päättänyt, että perustoimeentulotuen laskenta sekä maksatus siirtyvät koko maassa Kelan hoidettavaksi vuoden 2017 alusta lähtien.
Hallitus arvioi, että päätöksen myötä kuntien hallintokustannukset laskevat noin 80 miljoonalla eurolla.
Taustalla on halu tehostaa kuntien ja Kelan toimeentulotukeen liittyvää yhteistyötä sekä yhdenvertaistaa kansalaisia.
Toimeentulotuen maksua Kelassa on jo kokeiltu Vantaalla. Korsossa ja Myyrmäellä toimeentulotukihakemuksen pystyi jättämään Kelaan kesäkuun 2013 alusta alkaen aina vuoden loppuun saakka.
Kansan Uutiset kertoi helmikuussa, että suurin osa Vantaalla asioineista piti Kelan palvelua nopeampana, sujuvampana, helpompana ja vähemmän byrokraattisena kuin asiointia sosiaalitoimistossa.
Myös kuntien sosiaali- ja terveysjohtajat sekä Kelan johtajat kannattavat muutosta.
Toimeentulotuki myönnetään muutoksen jälkeenkin hakemuksen kautta, eli tulojen perusteella myönnettävää etuutta siitä ei ole tulossa.
Päätös toimeentulotuen muutoksesta on osa hallituksen rakennepoliittiista ohjelmaa.

-Toimeentulon maksua kokeillaan Kelassa - Niinistö: "Ihmiset saavat oikeudenmukaisemmat tuet"
-Harkintaa edellyttävä täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki jäävät edelleen kunnissa sosiaalityöntekijöiden vastuulle._______________________

Muutoksia tuli toimeentulonkin maksamiseen. Minun luukkunani pysyy perusturva, koska on se välitystili sydeemi. Tässä kuussa varsinaisesti vasta käytäntö opettaa miten toimii, näyttäisi, ettei tälleenkään jää yhtään rahaa niin sanottuun vararahastoon. Osasin ennakoida tämän tilanteeni, aikasen hyvin joten laitoin hakemuksen ennakkoon perusturvaan ja nyt soittivat aamulla tuon tuomion. Tai ratkaisun oikeammin sanottuna.

Onneksi olen kasvattanut kynsiä, että on mitä nakerrella jos ruoka loppuu kesken, pakastin on aikasen tyhjä, kun on ollut tuo poikani tässä majailemassa. Syö enemmän kuin tienaa  :)  Ja kun on mun verta ja lihaa ei ole tuo taloushallinnon puoli hanskassa. Eli rahattomana menee, kuten äitinsäkin. Mutta käy onneksi tuolla työharjoittelussa, ja on jotain tointa päivään.  Maksaa/ostaa sitten kun tulee tiliä.

Kyllä yksinäisellä ihmisellä aikamoinen sinnittely 30 € kuukaudessa, eli joudun kääntymään vapaaehtoistenauttajien puoleen ja anomaan sieltä avustusta, ruokaan ja vaatteisiin. Mulla kun tuo vaatepuoli pikkuisen heikoilla, kun en ole niitä saanut ostettua, myynyt vaan isompia vaatteita, että saanut ruokaa.

Hakemuksia pistin isoimpiin ketjuihin , mutta ei ainakaan vielä ole vastauksia tullut. Että auttaisivat jotenkin, edes pienellä lahjoituksella, mutta taitaa olla sielläkin noi rahahanat ja tavarahanat kiinni.

Kirppikset hyviä, jos olisin kokoa 40 tai 42 tai sitä isompi, mutta Suomalaiset naiset ovat kokoa 38 , ja eipä näy oikein sille koolle olevia tuotteita kirppareilla.

Tässä näitä aatoksia jaloja, ja mietteitä. Tulihan eilen yksi ulosotonkin kirje mutta tuolla laukussa on ja avaamatta. Avautuu huomenna tai joku päivä , mutta ei nyt. Odotellaan ja pähkäillään.

Nautitaan auringosta, lämmöstä.
Unohdetaan murheet ja laskut hetkeksi.




Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI