tiistai 23. helmikuuta 2016

23.02.2016 SUURI VÄÄRYYS KORJATTU -> VALUU KUIN VESI HANHEN SELÄSTÄ, RAHAT .......

Vai miten se sanonta menikään.

Täydentävää toimeentulotukea tuli 15.02  vihdoinkin  minun tilille. 150 € , no siitä maksoin sitten ne kaksi puhelinlaskua 63,83€ ja 70,33€  tilille jäi 20,19 € . Miksi nämä minun puhelinmaksut noin suuret, siitä syystä , että lyhennän puhelinta ja tietokonetta, sekä puhelinmaksu, että nettiliittymä siinä sekä myöskin sekä  Mobiilireititintä. Ja tietty, siinä muutaman maksusopimuksen kuluja.

Ruokaan meni hyvinkin tuo 20 €. Ei tehnyt tiukkaakaan.

Soittelin perusturvaan siitä tuloutuksesta, onneksi oli tullut välitystilin hoitaja paikalle, kiittelin häntä, ja sanoin, että olet korvaamaton, kun eivät saanet sinun töitäsi hoidettua. Pahoitteli muutamaan otteeseen. Ja tuloutti minulle 206,58 €. Siitä ostin itselleni villashaalin ja  reseptilääkkeitä, perustarpeet täytin kaappiin ja pesuaineet ja paperit .
Kas , apteekissa on muuttunut systeemit. Tai tiesin niistä mutta oma kokemus oli järkytys. Pitää ostaa ensin se omavastuu 50 €, sitten vasta saa Kelan korvauksen. No, kun rahaa oli tilillä ostin niitä lääkkeitä sieltä, missä oli reseptejä valmiina. Nyt, tulevista ostoksista menee Kelan korvaus, paitsi niistä missä sitä Kelan korvausta ei ole. Tänä vuonna kelan lääkekatto on 610,37 euroa. Viime vuonna 612,62 euroa. Hmmm, jotain hyvää tippunut peräti 2,62 €.

Ja taas soittelin Perusturvaan ja kyselin , niitä kahta päivää jotka Kelasta oli maksettu viime  maanantaina Perusturvaan, ei ollut tilitystä Perusturvassa. Mutta näppäränä kopsasin tiedot Kelan sivulta, ja laitoin sähköpostilla, tuloutus tuli eilen tilille.

No, kaikkihan olisikin hyvin , jos ei mitään uutta tulisi esille. Rahaa olisi jopa yllin kyllin.

Mutta, hupsista heijaa. Minun kulkupelini, eli pyörä, sunnuntaina ajelin ristiin rastiin siinä lumipyryssä, ja kuinkas ollakaan takavaihtajan vaijeri meni katkeamaan, lupaa kysymättä. Ei kun minun isän luokse, että korjaa, ei kuulemma osannut, mistä olin ihan ihmeissäni, purki kyllä vaihtajan , mutta liian vaikea, kun kaksi vaihtajaa..... Pyörä siis odottaa varastossa korjaajaa. Ja sen maksua varaosineen kaikkinensa. Katselin hinnastoja noin karkea arvio on 50 €. Korjaaja lomalla 1.8. saakka (?). luki ovessa, onkohan väärä kuukausi.

Niin, ja kävin myös silmälääkärissä, tai optikko katsoi, uudet lasit. Miksi toi näkö menee, ja ulkonäkö pysyy ennalleen?  Maksaa maltaita. Kilpailutan ne kyllä, ensimmäisessä liikkeessä olisi maksanut 550 € pokien kanssa, linsseistä olisi saanut puolet eli 320 € olin joutunut yhteensä maksaa.

Ja sitten, tämä minun sairastelu jatkuu, ensin on jalkapohja kipeä, siihen lääkkeet. Ei oikein anna kävellä, olisin tarvinnut sitä pyörää. Onneksi on toi isä-taksi.
Nuha vaivaa, siihen sumutteet.
Eilen taas lääkäriin, mutta nyt sitten hammalääkäriin, ihmeellinen kutina posken sisäpuolella, johan tietty oli syöpä, kun netistä katsoin oireitten mukaisen diagnoosin yms. Mutta, vain ientulehdus, nyt sitten ravataan viikon välein hammalääkärissä puhdistuttamassa ienvälejä, oman hoidon lisäksi. Niin, ja uudet hampaanhoito tarvikkeet langat, harjan ja tahnan 20 € . Toivon sossun maksavan hammaslääkärikulut.

Olikohan positiivista mitään, juu on, tilillä rahaa 70 €.  Ei tarvii ostaa mitään syötävääkään, kun ei uskalla pureskella, tai voi, mutta  kun tekee niin kipeetä,  liemiruokaa vaan.
Odottelen tässä nyt vaan pyöränkorjaajan paluuta, saisin tuon  fillarin kuntoon.
Matkoihin tuhlaantuu niin vietävästi aikaa, kun kävelee, ja on liukastakin.

Ja se kaikkein tärkein 6 894,68 €,   PANKKILAINA  ALLE 7 000 € !

Kevättä kohden mennään valoa ja aurinkoa.
Tätä oli kiva kirjoittaa pitkästä aikaa.
Vaikeaa oli aloittaa, mutta tuli pitkä kirjoitus.

Ja Teitä lukijoita 64 000 ! KIITOS !