16.7.2013 Heikki Hursti: Kela-korttikokeilu paljasti ruuan jälleenmyyjät

Hurstin Kela-korttikokeilu paljasti ruuan jälleenmyyjät
Maanantai 15.7.2013 klo 11.14
Keväällä tehty muutaman päivän Kela-korttikokeilu karsi Helsingin Kalliossa toimivan Hurstin valinnan ruokajonosta yli neljänneksen asiakkaita.

Heikki Hursti haluaa korostaa, että todellisessa tarpeessa jonoon saa aina tulla.
Heikki Hursti haluaa korostaa, että todellisessa tarpeessa jonoon saa aina tulla.
TAUSTA

IL 27.3.2013: Lehdet: Hursti alkaa vaatia henkilöpapereita ruokajonossa
IL 27.3.2013: Hursti selittää vaatimusta Kela-kortista
IL 3.4.2013: Hurstin ruokajonossa ryhdyttiin kysymään papereita


Pitäisikö Kela-kortti käytäntöä lisätä ruokajonoissa?

Kokeiluun päädyttiin, kun leipäjonot pitenivät yhtäkkiä merkittävästi. Samaan aikaan Laupeudentyö ry:n toiminnanjohtaja Heikki Hurstin korviin kantautui huhuja, joiden mukaan ruokajonosta haettiin ruokaa jälleenmyyntiin ulkomaille.

- Jonossa oli pahimmillaan 3 400 ihmistä. Ajattelin, että eivät nämä kaikki voi olla työttömiä. Teimme sitten kokeilun ja kysyimme muutaman päivän ajan kaikilta asiakkailtamme Kela-korttia. Heti ensimmäisenä päivänä jälleenmyyjät jäivät rysän päältä kiinni. Muun muassa Venäjältä kotoisin olevia porukoita pakeni jonosta, kun he huomasivat että kysymme Kela-korttia, Hursti kertoo.

Pistokokeita jatkossakin

Hursti haluaa korostaa, että ruokajonossa ei ole tarkoitus syrjiä ketään kansallisuuden, uskonnon, sukupuolisen suuntautumisen tai minkään muunkaan ominaisuuden perusteella.

- Mikäli henkilöllä on todella tarvetta ruualle, saa jonoomme tulla vaikka Espanjasta asti, Hursti toteaa.


Kokeilun jälkeen jono lyheni 800 hengellä. Kela-korttikäytäntöä ei jatkettu, mutta Hursti on valmis järjestämään pistokokeita, mikäli jonossa alkaa jälleen näkyä hämärän näköistä porukkaa.

- Olemme saaneet paljon kiitosta sekä asiakkailta että sponsoreiltamme tästä kokeilusta. Ruuan lahjoittajat haluavat, että ruoka-apu menee oikeaan osoitteeseen eikä jälleenmyyntiin, Hursti sanoo.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI