21.01.2018 Tuhansia ihmisiä viikoittain auttava Hurstin ruoka-apu on vaarassa loppua: ”Kirstun pohja näkyy jo

Tuhansia ihmisiä viikoittain auttava Hurstin ruoka-apu on vaarassa loppua: ”Kirstun pohja näkyy jo”
Lauantai 20.1.2018 klo 13.23   
Kokonaan lahjoitusten varassa oleva Hurstinapu on suurissa vaikeuksissa. Rahaa riittää enää tammi-helmikuuksi.


50 vuotta Suomessa avustustyötä tehneen Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n eli Hurstinavun toiminta on vaakalaudalla. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Apu-lehti.

Vanhempiensa aikoinaan perustamaa hyväntekeväisyysyritystä pyörittävä Heikki Hursti kertoo, että tällä hetkellä lahjoitusvarojen määrässä ei ole kehumista.

- Pari kuukautta pärjätään vielä joulukuun lahjoituksilla. Sen jälkeen en tiedä, mitä tehdään. Toivon ihmettä, mutta kirstun pohja näkyy jo, Hursti kommentoi tilannetta Iltalehdelle.

Laupeudentyö ry ruokkii työttömiä, eläkeläisiä, kodittomia, yksinhuoltajia, maahanmuuttajia, pätkätyöläisiä, opiskelijoita sekä yhteiskunnan kelkasta pudonneita jakamalla ilmaista ruokaa ja vaatteita. Hurstinavun järjestämä joulujuhla vähävaraisille ja yksinäisille on jo käsite ja keräsi viime jouluna lähes 2 000 kävijää.

Hursti kertoo, että joka keskiviikko ja perjantai noin 2 600-2 700 ihmistä käy heidän pakeillaan hakemassa ruokaa. Maanantaisin on vaatteiden jako, missä saa myös vähän ruokaa. Siellä käy noin 350-400 ihmistä. Viikossa hyväntekeväisyysyritys siis auttaa reilusti yli 5 000 ihmistä.

 Ihmeitä odotellessa

Heikki Hurstin mukaan ihmeitä on tapahtunut aiemminkin hyväntekeväisyystoiminnassaan. Kun hän 12 vuotta sitten otti isänsä aloittaman avustustyön harteilleen, taloudellisia vaikeuksia oli paljon.

- Kaikki näytti hyvin synkältä, ja sitten yhtäkkiä pääsimmekin vaikeuksien yli, Hursti muistelee.

Hurstin mukaan hän on ottanut yhteyttä joihinkin varakkaisiin ihmisiin, ja jokunen on ollut myös itse yhteydessä. Tammikuun aikana on tarkoitus pitää palaveri näiden varakkaiden ihmisten kanssa siitä, miten he haluaisivat auttaa.

- Jospa se sitten poikisi niitä ihmeitä.

Hursti toivoo, että yrityksetkin osallistuisivat entistä enemmän avustustyöhön. Esimerkiksi joulun alla Hurstinapu jakoi 400 ruokapakettia. Matkahuolto, Unilever ja Tokmanni osallistuivat pakettien lähetyskustannuksiin.

- Se oli hienoa, koska muuten emme olisi saaneet kaikkia paketteja toimitettua jouluksi.

 Helsingin Messukeskuksessa viime jouluna järjestetty vähävaraisten joulujuhla keräsi lähes 2 000 kävijää.
Helsingin Messukeskuksessa viime jouluna järjestetty vähävaraisten joulujuhla keräsi lähes 2 000 kävijää. (NINA JÄRVENKYLÄ)
 Heikki Hursti on auttanut vähävaraisia jo 12 vuotta. Kuvassa jouluruokapakettien lajittelua Helsingin Kalliossa.
Heikki Hursti on auttanut vähävaraisia jo 12 vuotta. Kuvassa jouluruokapakettien lajittelua Helsingin Kalliossa. (INKA SOVERI)

Iltalehti
ANNA EGUTKINA

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI