2.12.2013 ERITTÄIN MUKAVAA JOULUN ALUS AIKAA KAIKILLE !

Eipä tämä joulukuu tuonut mitään muutosta rahaliikenteeseen. Paitsi, menin ja maksoin  kaikki ylimääräiset laskut ja jätin vuokran maksamatta, tänään tuli perintätoimistosta kirje, maksa heti. Mistä maksan, kun seuraavat rahat tulee vasta Joulu viikolla. Silloin sitten makselen  eli 266 € laina, vuokra  348,80 € + rästit 289,73 €  ja puhelinlaskut 68,00 € UNOHTUI : veromätkyt 120 € . Ja tuloja tulee 723,00 € . Eikös noi menekki melkein ihan tasan.

Ei auta muu, kuin olla ajattelematta tuota. Laitoin Perusturvaan muutoksenhauku kirjeen, katsotaan miten siihen suhtaudutaan. Onhan ne auttaneet muitakin, ja kun mä kumminkin yritän pitää tätä mun yhden ihmishengen taloutta pystyssä. Töihin en ole voinut ajatellakaan, kun kipuilu on ollut aikasen kovaa, selkää särkennyt tämänkin päivän, ei jaksanut kävellä paljoa. Onneksi on toi vanhempi joka kuljettelee.

Onko tämä perinnöllistä, ei,  on minun vastaukseni. Tiettyjä asioita olemme oppineet kasvuvaiheessa vanhemmiltamme, mutta perimäksi sitä ei voi sanoa. En voi syyttää tästä asiasta muita kuin itseäni, ehkä olen jonkun toisen elättänyt rahoilla, poikani, mutta suurimman osan olen käyttänyt itseeni  tai oikeammin laskujen maksua uudella luotolla, ihan tappiin asti.

Näin jälkikäteen voi  olla viisaampi ja sanoa, että mitäs teit niin tyhmästi. mutta siinä kun ei ole aikaa miettiä mitä tapahtuu, yrittää vaan selvitä siitä velkataakasta, ja ei ajattele sen seuraamuksia, vasta kuin silloin vuonna 2012 kesä-elokuun, kun tein päätöksen lopettaa kierteen. Tietysti aika mennyt murehtiessa muutenkin, ja masennuin täysin, mutta kun tämä asia ei murehtimalla muuksi muutu.

Varmaan kovinta on ollut huomata, että ei saa enää luotolla mistään postimyynnistä vaatteita, kun rahaa ei ole. Esimerkiksi talvihousut ja talvitakki, perusturvassa sanovat , että se kuuluu perusosaan joka on aivan liian pieni nykytalodelliseen tilanteeseen koko maassa, ulosotossa esim turvaosuus noin 600 €, mutta kun se perusosa menee mullakin laskuihin. Kirpparilta, juu voisin , jos olisi rahaa, ja löytyisi lämpimiä ja pientä kokoa.

Muuten tämä elämä on ihan mukavaa, mutta ei kannata murehtia turhia, uskoa vaan , että kaikki kääntyy parhain päin. Rauhallinen Joulu. Sukulaisten luona, ja iltasella kotona kynttilöitä poltellen.

Pakko laittaa tänne, että tämä kirjoittelu on mulle terapiaa. Aivan loistavaa kun saa jakaa tämän muiden kanssa, tuntemattomien kohtalon tovereiden ehkä tuttujenkin kanssa. Eli jatkan ja puran teidän iloksenne, opiksenne ja ehkä suruksenne. Mutta ajatellaan positiivisesti <3

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI